Vágólapra másolva!
Előfordulhat, hogy az üres lelátók helyett mégis Európa egyik legvérmesebb szurkolótábora előtt kell pályára lépnie a Videotonnak az EL-playoffban. A Lech Poznan fellebbezését jövő hét kedden tárgyalja az UEFA, és van rá esély, hogy mégis beengedik a poznani szurkolókat. 

Az Európa Liga főtáblájára jutásról döntő mérkőzésen jelen állás szerint nem lesznek ott a Lech Poznan ultrái, mert az UEFA 50 ezer euróra és egy zártkapus meccsre büntette a lengyel klubot egy idegengyűlölőnek minősített drapéria miatt – írja a Csakfoci.hu.

A „Fajtánk vérei” feliratú transzparenst azonban nem látta az UEFA-ellenőr, és így a jelentésébe sem került bele, később egy antirasszista szervezet hívta fel a szövetség figyelmét a drapériára. Ezzel próbál érvelni a lengyel szövetség és a Lech Poznan vezetősége is, és lengyel lapértesülések szerint elég jó esélyük van rá, hogy eltörlik, de legalábbis felfüggesztik a büntetést.

A poznani szurkolók Forrás: Origo

Az UEFA a jövő csütörtöki meccs előtt két nappal tárgyalja az ügyet, de hiába a rövid idő, ha kedvező döntés születik, biztosan kint lesznek a stadionban 15-20 ezren a Videoton ellen.