Társoldalunk:

Szeretne a nappalijába egy UEFA-kupát?

2015.08.13. 15:31

Trófeáit, nevét és bútorait is eladja az FC Parma labdarúgóklub, amely csődeljárás miatt a negyedik osztályban kezdi meg a következő idényt.

A szebb napokat látott egyesület többek között az 1995-ben és 1999-ben elhódított UEFA Kupát és az 1993-as Európai Szuperkupát is árverésre bocsátja, az érdeklődők szeptember 11-ig tehetnek ajánlatot az ereklyékért.

Ugyancsak eladó lesz a klub neve, továbbá a bútorok és egyéb berendezési tárgyak is. A 200 millió eurós tartozást felhalmozott Parma idén sereghajtóként kiesett a Serie A-ból, és mivel az utolsó határidőig sem talált befektetőt, júniusban hivatalosan is csődbe ment. Ezért a következő szezont csak a negyedik - amatőr - vonalban kezdheti meg, egyelőre Parma Calcio 1913 néven. Az új klubelnök a korábbi sikeredző, Nevio Scala lett.

Crespóék itt éppen az 1999-es UEFA-kupa-győztelmet ünneplikForrás: Origo

A Parma helyzete egyébként nem annyira reménytelen, korábban a csődbe ment Fiorentina is hasonló kilátásokkal nézett szembe, mint most a Parma, de három év múlva (a furcsa olasz szabályoknak köszönhetően átugrották a harmadosztályt) már újra az első osztályban szerepeltek. És még a nevüket is visszakapták, úgyhogy a Parma sem biztos, hogy sokáig viseli majd ezt a nevet.