Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázsnak tetszett, amit a török Bursaspornál tapasztalt, de továbbra is Dárdai Pál csapata, a Hertha élvez nála elsőbbséget. Korábban annyian kritizálták, amikor az Anzsi Mahacskalához igazolt, hogy már nem foglalkozik azzal, ki mit gondol arról, hogy hol folytatja.

„Majdnem visszafordultam a reptérről” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dzsudzsák Balázs, aki úgy tudta, teljes titokban érkezik Isztambulba, hogy felmérje, milyenek a körülmények a Bursaspornál, ehhez képest újságírók és fotósok várták.

Dzsudzsák azt mondta, már azért megérte elutazni, hogy érezze, hogyan viszonyulnak hozzá a török klub vezetői, edzői és a játékosok, mindent felülmúló tisztelet és szeretet fogadta.

Megvisel, hogy nem játszom tétmeccset

„Volt egy rendkívül korrekt megbeszélésem a vezetőkkel, de nem egyeztünk meg semmiben. Türelmet kértem - és kaptam. Szeretnék minél gyorsabban pontot tenni a történet végére, mert egyre nehezebben birkózom meg a bizonytalansággal. Miután eldőlt, hogy nem hosszabbítom meg a télen lejáró szerződésemet a Dinamónál, Moszkvában parkolópályára tettek, és nem tagadom, megvisel, hogy három hete nem játszhattam tétmeccset” - magyarázta a magyar válogatott csapatkapitánya, aki elismerte, amit Törökországban tapasztalt, az meggyőző volt, de nála a Hertha elsőbbséget élvez.

A válogatott szempontjából sem mindegy, hogy Dzsudzsák mikor talál magának csapatot Forrás: MTI/Kovács Tamás

Annak ellenére is, hogy Isztambulban felismerte a hotel recepciósa, és az útlevelet ellenőrző reptéri dolgozó is győzködte, hogy ha nem igazol a Bursasporba, akkor szívesen látná a Besiktasban.

Miért kellene szégyellnem, hogy a törökök hívnak?

„A visszhangokról annyit, lehet itt okoskodni, hogy »ez visszalépés lenne« vagy hogy »megint a pénzt választom«, de őszinte leszek: már nem érdekel, ki mit gondol. Azok után, amit akkor kaptam, amikor az Anzsiba szerződtem, semmivel sem tudnak megbántani. Egyébként nem is értem, miért kellene szégyellnem, hogy a negyedik vagy ötödik számú török klub hív” - fejtegette a 28 éves játékos, aki úgy érzi, ha a válogatottal legyőznék a románokat a szeptember elején esedékes Eb-selejtezőn, senkit nem izgatna, melyik klubban játszik.

Mindenesetre, ha rajta múlna, akkor a Herthába igazolna, ezért várja a berliniek válaszát, és ha az nem érkezne meg, akkor kiderül, él-e még a török vonal.