Társoldalunk:

Az Arsenal sztárja is megszólalt menekültügyben

2015.08.14. 09:28

Per Mertesacker, a német válogatott és az Arsenal sztárja szolidaritását fejezte ki a menekültekkel, és mindenkit arra buzdít, támogassa a nehéz sorsú embereket, hogy új otthont találjanak. 

"Feszült figyelemmel követem az európai bevándorlási helyzetet, különösen, ami Németországot illeti. Évekkel ezelőtt én is elhagytam a szülőföldem, de azt szakmai szempontok alapján tettem. Sok ember azonban egészen más, sokkal nyomósabb okból kénytelen távozni: a kín, a nyomor, a szenvedés elől menekülnek."

Per Mertesacker szerint fontos, hogy segítsük a nálunk nehezebb sorsú embereketForrás: AFP/Mohd Fyrol

"London egy elképesztően sokszínű, multikulturális város, és hálás vagyok, hogy mostanra én is az otthonomnak mondhatom. Arról álmodom, azt kívánom, hogy mindenki, aki elvesztette vagy elhagyta az otthonát, találjon békét és menedéket egy új helyen, ahol befogadják, és ahol felépítheti az életét. Köszönöm mindenkinek, aki Németországban vagy a világ bármely pontján tesz azért, hogy így legyen" - írta a 104-szeres német válogatott, aki 2011 óta él Londonban az Arsenal játékosaként. 

 

Aktuell beschäftigt mich die Flüchtlingsdebatte sehr. Auch, weil ich in einem anderen Land lebe. Ich bin für den Beruf...

Posted by Per Mertesacker on 2015. augusztus 12.