Társoldalunk:

Luis Enrique: Persze, hogy aggaszt a sok kapott gól!

2015.08.15. 10:48

Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője nem tartja lehetetlennek, hogy sikerült megfordítania csapatával a spanyol Szuperkupa első meccsén összeszedett négygólos hátrányt, de aggasztja, hogy a Barca rengeteg gólt kap. 

Az Athletic Bilbao feltörölte a San Mamés stadion gyepét a friss európai Szuperkupa-győztessel, a tartalékosan és fáradtan felálló Barcelonát egyszerűen lesöpörte a pályáról a baszk csapat. Luis Enrique azonban bizakodva nyilatkozott a meccs után (ugyan mi mást tehetetne?)

„Nem nagyképűség azt gondolni, hogy meg tudjuk fordítani a párharcot. A Bilbao az összes spanyol csapat közül a legjobb presszingelésben, és ezzel rengeteg gondot okozott nekünk, de ha van csapat, amely képes innen fordítani, az a Barcelona. Mindenesetre meg fogjuk próbálni” – nyilatkozta Luis Enrique a spanyol tévéseknek a lefújás után.

Luis EnriqueForrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

A Barca edzője kitért a csapat felállására is. „Sok változást kellett eszközölnöm, hiszen csak három napunk maradt az európai Szuperkupa után. Nem keresem a kifogásokat, de a naptár, az naptár. Én állítom össze a csapatot, én jelölöm ki a kezdőt, így természetesen  vállalom a felelősséget a vereségért” – tette hozzá Luis Enrique.

Rengeteg gólt kap a Barca

A Barca a végül megnyert Szuperkupa-döntőn is rengeteg gólt kapott, és a Sevilla ellen is öt gólt kellett szereznie a trófea megnyeréséhez, a San Mamésban viszont be sem tudott találni. Persze, hogy aggaszt a sok gól. És nemcsak a számuk, hanem az is, hogy milyen helyzetekből kapjuk őket. Az előző idényben mi kaptuk a legkevesebb gólt, most más felállásban játszunk, és még gyakorolnunk kell” – mondta Luis Enrique, miután gratulált az Athleticnek a győzelemhez.

Nagyon nem ment MessiéknekForrás: AFP/Ander Gillenea

„Nagy sikert arattunk ma – kezdte diadalittasan Ernesto Valverde, a Bilbao edzője. – Ritkán kap négy gólt a Barca, az pedig még ritkább, hogy nem talál be. Egy ilyen csapat ellen nincs lefutott párharc, tudjuk, mi vár ránk Barcelonában.”