Társoldalunk:

Platini börtönnel fenyegette Sepp Blattert

2015.08.15. 13:25

Sepp Blatter egy interjúban elárulta, a FIFA májusi elnökválasztása előtt Michel Platini a testvérén keresztül börtönnel fenyegette meg, ha nem mond le. Blattert megválasztották, de aztán a közvélemény nyomására valóban lemondott, bár a tisztújító kongresszusig ő irányítja a szervezetet. 

"Platini az öcsémmel ebédelt, és az asztalnál ülve azt mondta neki, Ha Sepp nem vonja vissza a jelölését még a választás előtt, börtönbe kerül!’” – nyilatkozta Blatter a De Volkskrant nevű magazinnak.

A lap egy szemtanúra hivatkozva azt írja, Blatter 80 éves testvére, Peter sírásban tört ki Platini megjegyzése után. Blatter azonban nem vonta vissza a pályázatát, és meg is választották, de kénytelen volt lemondani, amikor az FBI elkezdte nyilvánosságra hozni az évek óta tartó nyomozásai eredményeit.

Blatter és PlatiniForrás: AFP/Fabrice Coffrini

Platini nem kommentálta a lap értesüléseit, de az UEFA egyik magas rangú tisztviselője bizalmasan közölte a lap munkatársával, hogy „ez is csak a Zürichből irányított lejárató kampány része. Nevetséges ez a gyanúsítgatás, Platini nem is foglalkozik vele, inkább a FIFA-elnöki pályázatát készíti elő.”