Vágólapra másolva!
A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai alapján tavaly Angliában és Walesben a babát váró szülők körében az Amelia és az Oliver volt a két legnépszerűbb név, de a világ legjobb futballistái is előkerültek a névválasztásnál.

A statisztika alapján a brit szülők haladnak a korral, 244-en például a Trónok harcából megismert karakter hatására Aryának nevezték el a lányukat, de kapósak a popsztárok is, a One Direction fiúbanda tagja, Zayn 231 esetben jelentett inspirációt a névválasztásnál.

A X-Men-rajongók is kitettek magukért, a Hugh Jackman által megformált Logan (Farkas) 2014-ben 2813 bébinek lett a virtuális keresztapja. És persze a sorból nem maradhatnak ki napjaink legnagyobb futballistái sem, a Ronaldo név Angliában érthetően akkor volt a csúcson, amikor a portugál klasszis még a Manchester Unitedet erősítette, de azért tavaly is volt 11 olyan pár, amely úgy döntött, hogy Ronaldónak nevezik el a fiukat.

A Messi név 2009-ben jelent meg először a szigetországban, akkor hat újszülöttet neveztek el az argentin után, tavaly pedig négyet. Neymarból is volt nyolc, és kezdhetjük sajnálni, hogy Dzsudzsák Balázst a Bursaspor vitte el, nem pedig a Liverpool, mert lehet, hogy pár év múlva az ő neve is feltűnt volna valamelyik angliai kórház újszülött osztályán.