Bagóért vette meg Schweinsteigert a ManUnited

Sarah Brandner, Bastian Schweinsteiger
BRAZIL, Recife : Germany's midfielder Bastian Schweinsteiger (R) speaks with his girlfriend Sarah Brandner after a Group G football match between US and Germany at the Pernambuco Arena in Recife during the 2014 FIFA World Cup on June 26, 2014. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Bár a sajtóban 21 milliós vételárról szóltak a hírek, a német Bild értesülései szerint Bastian Schweinsteigerért csak 9 millió eurót kapott a Bayern München a Manchester Unitedtől. 

A Bild azt írja, a sérülésekkel bajlódó, 31 éves német válogatott középpályásról azért kellett azt terjeszteniük a feleknek, hogy a körülményekhez képest igen drágán, 21 millió euróért váltott klubot, hogy a szurkolók ne duzzogjanak a klubikon eladása miatt.

Schweinsteiger a Bayern utánpótlásából került fel az első csapathoz, és mindenki azt gondolta, soha nem lép pályára másik klubban pályafutása alatt. Ugyanakkor visszatérő sérülései miatt elveszítette a helyét Pep Guardiola kezdőjében, ezért a játékos és a klub is úgy döntött, a legjobb megoldás, ha Schweini távozik.

A szurkolók megnyugtatása miatt kellett Forrás: AFP/Nelson Almeida

A német lap szerint Schweinsteigerért mindössze 6,3 millió fontot, durván 8,8 millió eurót fizetett a Manchester United.