Vágólapra másolva!
Háromgólos hátrányból kezdi meg a Lech Poznan elleni csütörtöki visszavágót a Videoton a labdarúgó Európa Liga negyedik fordulójában, ezzel együtt a székesfehérvári csapatot irányító Pető Tamás szerint nincs még lefutva a továbbjutás.

A múlt heti első mérkőzésen a lengyel együttes - amelyben három magyar futballista, Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid is rendszeresen játéklehetőséghez jut - eredményesen futballozott, így kapott gól nélkül, háromgólos előnnyel készülhet a visszavágóra.

"Lehet, hogy a Lech Poznan számára megnyugtató előnnyel jött a visszavágóra, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagyon nehéz estét okozunk majd nekik a Sóstói Stadionban. Nincs még lefutva a továbbjutás, ennek a szellemében lépünk majd pályára csütörtök este" - nyilatkozott Pető.

Gólokra lesz szükség

A csapat élére a francia Bernard Casoni távozását követően, múlt héten kinevezett tréner ugyanakkor hozzátette, nem fognak fejjel rohanni a falnak, mert "az egy Lech-szintű csapat ellen öngyilkosság lenne".

Pető Tamás Forrás: MTI/EPA/PAP/Marek Zakrzewski

"Tudjuk jól, hogy gólra, gólokra van szükségünk - folytatta. - Az eddigi meccseken is jöttek a helyzetek, de az utolsó mozdulatok nem nagyon sikerültek. Az edzéseken ezért külön hangsúlyt fektetünk a befejezések gyakorlásokra, szeretném, ha ez látszódna majd a meccsen is."

Juhász nyitott meccsre számít

Juhász Roland, a Videoton válogatott védője szerint ha az elején sikerülne kihasználni egy helyzetet, akár a továbbjutás is összejöhetne. "Teljesen más mérkőzésre készülünk, mint amilyen a múlt heti volt. A lehetőségeink kint is megvoltak, ezúttal viszont a meccs elején ki kell használnunk legalább egyet, onnantól kezdve nyitott lehet a mérkőzés, sőt a továbbjutás kérdése is" - vélekedett a 32 éves futballista, aki július 28-án, a BATE Boriszov elleni BL-selejtezőn ízületi húzódást szenvedett.

"A térdem jól van, ha a szakmai stáb számít rám, ott leszek a pályán. Sokat teszünk azért, hogy kijöjjünk a jelenlegi helyzetünkből, igyekszünk megragadni a legapróbb pozitívumokat is. Bízom benne, hogy a sok beletett munkának már látszódik majd az eredménye is."

Győzelemre hajt a Lech Poznan

Hiába várja megnyugtató, háromgólos előnnyel a Lech Poznan a mérkőzést, a visszavágón is győzelemre játszik majd. Maciej Skorza edző kiemelte, hogy évek óta arra várnak, hogy bekerüljenek az Európa Liga főtáblájára, most nagyon közel állnak ehhez, de tisztelik a Videotont és nem becsülik le a magyar bajnokot.

"Kicsit már aggaszt is, hogy állandóan azt hallom, hogy ez a párharc már eldőlt, mert szerintem ez nincs így. Tény, hogy kényelmes előnyünk van, de nem védekezni jövünk, nyerni szeretnénk csütörtök este is" - nyilatkozta a szakember.

Maciej Skorza és Lovrencsics Gergő Forrás: MTI/PAP/Pawel Jaksolka

Csatlakozott edzőjéhez a védő Dariusz Dudka is: "Nem tagadom, a fejünkben van, hogy jelentős az előnyünk, de hiba lenne elkényelmeskedni a meccset. A meccs elejétől kezdve koncentrálunk és hajtunk majd az újabb győzelemért."

A játékos hozzátette, külön motivációt jelent számukra, hogy a csütörtöki mérkőzésen bebizonyítsák, az első találkozón aratott 3-0-s győzelem nem a véletlen műve volt.

A csütörtökön 19 órakor kezdődő mérkőzésen - melynek a főtáblára jutás a tétje - a svéd Stefan Johannesson lesz a játékvezető.