Messi lett az Év játékosa

Lionel Messi, Michel Platini, foci, UEFA
MONACO, Monaco : FC Barcelone Argentinian striker Lionel Messi receives from UEFA president Michel Platini (R) the trophy of Best Men's player in Europe next to runner-up Portugal's Cristiano Ronaldo at the end of the UEFA Champions League Group stage draw ceremony, on August 27, 2015 in Monaco. AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
Pályafutása során másodszor Lionel Messit, az FC Barcelona argentin támadóját választották a legjobb játékosnak az Európai Labdarúgó Szövetségnél.

A 28 éves Messi - aki 2011 után érdemelte ki ismételten az elismerést - bajnoki és kupagyőzelmet, valamint Bajnokok Ligája-sikert ünnepelhetett idén nyáron csapatával.

Az UEFA Monacóban rendezett díjátadóján a dél-amerikai klasszis nagy riválisát, a Real Madridban futballozó Cristiano Ronaldót, valamint saját csapattársát, az uruguayi Luis Suárezt előzte meg az előző idényben nyújtott teljesítményt értékelő szavazáson.

Michel Platini az UEFA elnöke adta át a díjat Lionel Messinek... Forrás: AFP/Valery Hache

Messi mellett 2012-ben Andrés Iniesta, egy évvel később Franck Ribéry, tavaly pedig Cristiano Ronaldo lett az első.

... és Celia Sasicnak is. Forrás: AFP/Valery Hache

A nők versenyében a Frankfurtot és a német válogatottat erősítő Marozsán Dzsenifer is ott volt a legjobb háromban, de végül korábbi csapattársa, a nyári világbajnokságot követően visszavonult Célia Sasic diadalmaskodott.