Miért maradt ki a válogatottból a legjobb formában lévő csatár?

A ferencvárosi Böde Dániel (b2) gólját ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros - Paksi FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. augusztus 29-én.
Budapest, 2015. augusztus 29. A ferencvárosi Böde Dániel (b2) gólját ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros - Paksi FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. augusztus 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros saját közönsége előtt két góllal nyert a Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának utolsó szombati mérkőzésén. A listavezető - melynek kispadján az 50. első osztályú bajnoki mérkőzésén ült vezetőedzőként a német Thomas Doll - egyedüliként továbbra is százszázalékos.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Ferencváros - Paksi FC 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 7497 néző
v.: Solymosi
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á. (Cukic, 60.), Busai (Radó, 60.) - Lamah, Hajnal, Sesták (Nagy D., 79.) - Böde.
Paks: Molnár - Kulcsár, Asztalos, Gévay, Szabó J. - Papp (Kesztyűs, 81.), Hahn (Fröhlich, 81.), Szakály D., Bertus - Balázs (Kővári, 80.), Bartha.
gól: Böde (14.), Lamah (24.)
sárga lap: Cukic (89.), illetve Molnár (91.)

A Ferencváros az első félidőben labdabirtoklásban messze fölé nőtt ellenfelének. A Paks ekkor alig tudott eljutni a fővárosiak a kapujához, igaz, így is volt egy gólszerzési lehetősége. A hazai együttes viszont a két találaton túl is szerezhetett volna még, mutatott játéka alapján megérdemelt volt a magabiztos vezetése.

A szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, visszavett némileg a tempóból a Ferencváros. A Paks már több támadást vezetett, ezzel együtt továbbra sem tudott hatékony lenni, így nem is volt esélye a felzárkózásra.

Az FTC az előző idényt is hozzászámítva a legutóbbi 27 bajnoki találkozóján nem kapott ki, győzelmi szériája pedig tíz mérkőzés óta tart. A most is eredményes Böde Dániel nyolc gólnál jár, Nikolics Nemanja mellett egyértelműen ő a legjobb formában lévő magyar csatár, mégsem került be a románok elleni válogatott keretbe.