Vágólapra másolva!
A Real Madrid a két-két gólt szerző Gareth Bale és James Rodríguez góljaival 5-0-ra győzött a Betis ellen a Primera División 2. fordulójában.

Gyorsan jelezte a Real, hogy ki az úr a háznál, 2 perc sem telt el, és James Rodríguez beadása után Bale fejelt a "kimozduljak vagy maradjak a vonalon" dilemmában rosszul döntő Adán kapujába.

Rodríguez a félidő hajrájában a gólpassza után pazar góllal jelentkezett, éles szögből elvégzett szabadrúgása után a labda a jobb kapufáról pattant be. A statisztikákkal foglalkozó OptaJosé oldal szerint a kolumbiai a tavaly idény kezdete óta négy szabadrúgást végezhetett el, és ezek közül kettőből lett gól. Ugyanez az arány Cristiano Ronaldónál 2 gól/36 kísérlet, Lionel Messinél 2/38.

A második félidőt is góllal kezdte a madridi csapat, Bale ívelt középre, Benzema pedig elvetődve fejelt a hálóba. Aztán megint James villant, az ötösön lekezelte Kroos lövését, majd beollózta. A Betis szépíthetett volna, de Rubén Castro büntetőjét Keylor Navas megfogta.

A Real gálázott, James után Sergio Ramos is szerezhetett volna egy ollózós gólt, de a jobb kapufa megakadályozta ebben, így is megszületett azonban az ötödik találat, Bale messziről volt eredményes.

Primera División, 2. forduló:
Celta Vigo - Rayo Vallecano 3-0 (1-0)
gól: Nolito (11., 50.), Fontás (88.)

Real Madrid - Real Betis 5-0 (2-0)
gól: Bale (2., 88.), James Rodríguez (38., 49.), Benzema (47.)

Real Sociedad - Sporting Gijón 0-0

Barcelona - Málaga 1-0 (0-0)