Vágólapra másolva!
Michael  O'Neill szerint nem az északíreknek kell idegeskedniük a magyarok elleni Eb-selejtező előtt. Az északír szövetségi kapitány türelmes, érett játékot vár a csapatától, amely szerinte nem a szerencsének köszönhetően vezeti a csoportot.

"Nyugodtnak kell maradnunk, nem eshetünk a magyaroknak. Ki kell várnunk a megfelelő pillanatot, fegyelmezettnek és érettnek kell lennünk hétfőn" - mondta Michael O'Neill a sajtótájékoztatón, amit a Nemzeti Sport Online közvetített élőben.

"Mondhatnám, hogy nem lepett meg minket, hogy idáig jutottunk, de eredetileg az első háromba jutás volt csak a célunk. Erre most óriási esélyünk van, hogy megnyerjük a csoportot - mondta a csoport élén álló északír válogatott, amely a selejtezők első meccsén Budapesten is legyőzte az akkor még Pintér Attila által irányított csapatot. - Nem hiszem, hogy nagy szerencsénk lett volna a meccseken" - mondta O'Neill.

Nem kell félniük Forrás: AFP

A kapitány fontosnak tartotta, hogy saját kezükben van a sorsuk, és bíznak magukban a magyarok elleni meccs előtt. "Nem hiszem, hogy idegesnek kellene lennünk. A csoport élén állva fogadjuk ellenfelünket." O'Neill korábban azt mondta, a magyarok elleni meccs könnyebb lesz, mint a feröeriek elleni, ahol a nagy tét miatt óriási nyomás volt a csapatán, ellenünk már nyugodtabban készülhetnek.

Az északír kapitány külön kiemelte a csapat szurkolóit, akik akkor is a válogatott mellett álltak, amikor nem ment jól a játék a csapatának. "Nagyszerű élmény lenne a franciaországi torna, és már nem vagyunk messze tőle. Szurkolóink segítségével sikerülhet" - tette hozzá O'Neill.