Társoldalunk:

A Barcánál a FIFA-büntetés meghosszabbításától tartanak

2015.09.10. 10:13

Újabb szankciók várhatnak a Barcelonára, a FIFA ugyanis nem állította le a nyomozást a klub átigazolási politikájának ügyében, és spanyol lapértesülések szerint újabb szabálytalanságokra derült fény. 

Az ügy ugyanolyan természetű, mint a korábbi, ami miatt a Barcelona éppen egyéves átigazolásoktól való eltiltását tölti: 18 éven aluli játékosok szerződtetése, illetve olyan játékosok leigazolása, akik nem spanyolok, azaz másik országba kellett költözniük, hogy a Barca híres akadémiáján, a La Masián nevelkedhessenek.

Josep Bartomeu nemrégi öt ifijátékost vett ki az akadémiáról, őket a Barcelona elküldte, a napokban pedig további két játékosnak kellett távoznia. A hírek szerint ezek a szerződésbontások is kapcsolatban állnak a FIFA legújabb vizsgálatával, hiszen – miként 2013 novemberében – a futballszövetség ezúttal is 90 napot adott a klubnak arra, hogy rendezze az ügyet.

Elnök és edzőForrás: AFP/Miguel Ruiz

A FIFA a tavalyihoz hasonló ügyben folytatott nyomozás mellett azzal is vádolja a Barcelonát, hogy a legutóbbi vizsgálat során fontos dokumentumokat nem bocsátott a szövetség rendelkezésére, és ezzel hátráltatta a nyomozást. A klubnál attól tartanak, hogy a FIFA meghosszabbítja a 2014 áprilisában kirótt, egyéves eltiltást.