Jegybevételből támogatja a menekülteket az Arsenal

Felix Magath, Welcome United 03, foci
GERMANY, Potsdam : Former Bayern Munich and Wolfsburg coach Felix Magath (2nd from L) has his picture taken by and with members of the Welcome United 03 football team after a training session of the Welcome United 03 football team in Potsdam, September 9, 2015. The Welcome United 03 football team, composed exclusively of refugees, is funded by German regional league team Babelsberg 03. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Az Arsenal labdarúgócsapata a hét végi, Stoke City elleni bajnoki mérkőzés minden eladott jegye után egy fontot adományoz a menekültek megsegítésére, jelentette be a klub.

Az Amnesty International megdicsérte a londoniakat, amiért a szolidaritási kampány élére álltak, de sajnálatát fejezte ki, hogy csupán tizenegy angol és egy skót klub csatlakozott a kezdeményezéshez.

"Nagyszerű, hogy az Arsenal a jegyeladásból származó pénzadománnyal próbál segíteni a menekültkérdésben. Európa a második világháború óta a legnagyobb válsággal küzd, a futballkluboknak most kellene kihasználniuk hatalmukat és befolyásukat, hogy kifejezzék szolidaritásukat, és pénzadománnyal vagy létesítményhasználattal segítsenek” - idézte Naomi Westlandet, az Amnesty International szóvivőjét az Independent.

A menekültekből létrehozott német Welcome United csapatát a napokban meglátogatta Felix Magath is Forrás: AFP/John MacDougall

A hét végi kampányhoz az Arsenal mellett az Aston Villa, a Newcastle United, a Norwich City, a Charlton Athletic, a Swindon Town, az AFC Wimbledon és a Plymouth Argyle mellett négy ligán kívüli klub (Bath City, Dulwich Hamlet, FC United, Clapton), illetve Skóciából a Celtic csatlakozott.

Németországban a Bayern München játékosai a szolidaritás jeleként egy német és egy menekült gyermekkel kézen fogva mennek ki a pályára az Augsburg elleni mérkőzésen, de menekültek integrációját támogatandó hasonlóképpen cselekszik majd a Wolfsburg és a Bayer Leverkusen is.