Tíz emberrel szerzett pontot a Haladás Felcsúton

Király Gábor, a Szombathely kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Békéscsaba 1912 Előre - Szombathelyi Haladás találkozón Békéscsabán 2015. augusztus 29-én.
Békéscsaba, 2015. augusztus 29. Király Gábor, a Szombathely kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Békéscsaba 1912 Előre - Szombathelyi Haladás találkozón Békéscsabán 2015. augusztus 29-én. MTI Fotó: Lehoczky Péter
Vágólapra másolva!
Döntetlent játszott a második helyezett Haladás a Puskás Akadémia otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Puskás Akadémia FC - Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1)
Felcsút, 2225 néző
v.: Vad II.
PAFC: Pogacsics - Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (Lencse, 62.) - Bacelic-Grgic, Márkvárt - Pauljevic, Sallai R., Pekár - Tischler.
Haladás: Király - Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak (Fehér Z., 66.) - Iszlai, T. Wils, Németh M. (Medgyes, 91.) - Gosztonyi (Nagy P., 80.), Popin, Halmosi.
gól: Pekár (62.), illetve Németh M. (28.)
sárga lap: Dinjar (44.), Tischler (45.), Bacelic-Grgic (46.), Sallai R. (75.), illetve Németh M. (34.), Popin (35.), Király (68.), T. Wils (74.)
kiállítva: Iszlai (49.)

Jóval aktívabban kezdte a találkozót a Puskás Akadémia, több helyzet is kialakult Király Gábor kapuja előtt, gól azonban egyikből sem született. A Haladás az első negyedórában inkább szabálytalanságokkal vétette észre magát, ám a félidő feléhez közeledve több sarokrúgás jelezte, hogy a vendégek is a három pontot szeretnék megszerezni.

Olyannyira, hogy Németh Márió révén előnyhöz jutottak. A szünetig hátralévő időben ismét felpörgette a tempót a hazai csapat, de gólt nem tudott elérni.

A második félidő elején Iszlai a kiállításával nehéz helyzetbe hozta a Haladást. Azonnal egyenlíthetett volna a Puskás, de Pauljevic kapuson átjutó labdáját a gólvonalról vágta ki Jagodics. Néhány perccel később azonban már összejött az egyenlítés a hazaiaknak: Sallai beadását Pekár bombázta a vendégkapuba.

A folytatásban is nagyon nyomott a Puskás Akadémia, óriási erőket mozgósított a győzelemért, miközben az emberhátrányban lévő vendégek alig-alig lépték át a félpályát. A találkozón végül újabb találat nem született, a csapatok megosztoztak a pontokon.