Vágólapra másolva!
A László Petra által megrúgott szír menekült, Oszama Abdel-Muhszen Algadab története lehet az egykori futballedző megmentője: a szír menekül története a CENAFE edzőképző központ vezetőjének fülébe jutott, és Miguel Angel Galan úgy döntött, munkát és megélhetést biztosít az edzőnek Megyeri Balázs csapatánál, a Getafénál. 

Az Európába özönlő szír menekültek egyik leghíresebbé vált története lett a magyar operatőr által felrúgott Oszama Abdel-Muhszen Algadab sztorija, aki korábban futballedzőként dolgozott, a szír Al-Fotuwa csapatát irányította. A történet most szép fordulat előtt áll.

Amikor értesült a történtekről, Miguel Angel Galan elhatározta, hogy segít Algadabnak, és a Getafe egy marokkói születésű játékosának segítségével kapcsolatba lépett vele. A spanyol futballszövetség elnöki posztjára is pályázó Galan egy családi házat bocsát a szír férfi és kisfia rendelkezésére, valamint felajánlotta segítségét, hogy Algadab Törökországban veszteglő feleségét, és két gyermekét is segít Spanyolországba költöztetni.

Ezen felül vállalta, hogy edzőként foglalkoztatja majd Algadabot a Getafénél, ahol egy magyar játékos, a kapus Megyeri Balázs is szerepel.

„A család rezsijét én állom majd, de már ígéretem van az önkormányzattól, hogy ők is segítenek a családnak új életet kezdeni” – nyilatkozta Galan.

Oszama Abdel-Muhszen Algadab és a kisfia Forrás: Origo

Az edző és kisfia már kedd délután elindultak Münchenből, és Párizson keresztül Spanyolországba tartanak. Spanyolország 18 ezer szír menekültet fogad be, úgy tűnik, lesz egy család köztük, aki különösen szerencsésnek mondhatja magát, még ha ehhez az egész menekültügy egyik legszégyenletesebb esetének kellett is az elszenvedőnek lenniük.