Társoldalunk:

Gyönyörű gesztust tett a Barca

2015.09.17. 18:26

Várhatóan négy-hat hetet vesz igénybe Wojciech Szczesnynek, az AS Roma lengyel kapusának felépülése, aki az FC Barcelona elleni szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg. Nála sokkal rosszabbul járt viszont Rafinha Alcantara, a vendégek játékosa. 

A 25 éves kapuvédő - aki a londoni Arsenaltól egy évre kölcsönbe érkezett az olasz fővárosba a nyáron - az 1-1-es döntetlennel zárult találkozó 50. percében ütközött Luis Suárezzel.

Szczesnynek heteket kell kihagynia

Az első sajtóhírek még ujjtörésről szóltak, a csütörtöki vizsgálatok azonban megállapították, hogy az idény eddig összes tétmérkőzésén kezdőként szereplő Szczesny ínszalag-húzódást szenvedett.

 "A 23-szoros lengyel válogatott Szczesny felépülése várhatóan négy-hat hetet vesz igénybe" - áll az AS Roma közleményében.

A kapus a Barcelona elleni BL-meccsen többször is összecsapott a címvédő támadójával, Luis Suárezzel.

Szczesny finoman provokálta a támadótForrás: Origo


Első találkozásuk után Szczesny megpofozta Suárezt, amiért az uruguayi támadó "műeséssel próbált tizenegyest kiharcolni", holott a visszajátszásokból egyértelmű volt, hogy a lengyel kapusa elsodorta a kilépő csatárt. 

Szczesny és Suárez második összecsapásaForrás: Origo

A második félidőben jött aztán a komolyabb összecsapás, ezt követően kellett lecserélni a kapust, akinegy a gyógyulása néhány hetet vesz majd igénybe.  

Sokkal rosszabbul járt viszont a Bayern Münchenben futballozó Thiago testvére, Rafinha Alacantara. 

Rafinha Alacantarát hordágyon kellett levinniForrás: AFP


Gyönyörű gesztust tett a Barca

A 22 éves játékos első és hátsó keresztszalagja is megsérült a jobb térdében, így valószínűleg a teljes szezont ki kell majd hagynia.  

Klubja viszont bízik benne, és igen nagyvonalú gesztust tett felé: a klub belügyeit jól ismerő Mundo Deportivo beszámolója szerint ötéves szerződéshosszabbítási ajánlatot kapott, a Barcelona így fejezi ki együttérzését és bizalmát.