Társoldalunk:

A ManCity lefejezhette a Sunderlandet

2015.09.22. 22:44

Hazai pályán súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett a Sunderland labdarúgócsapata a Manchester City ellen az angol Ligakupa 3. fordulójában. A Premier League-ben is nyeretlen együttes megérett az edzőváltásra.

Már a keddi angol lapok arról írtak, hogy elképzelhető, hogy hamarosan távozik a Sunderland edzője, Dick Advocaat, a labdarúgócsapat ugyanis rettentő gyenge formában van a 2015-16-os idényben.

Egyetlen győzelmét még augusztus 25-én a negyedosztályú Exeter City ellen aratta a ligakupában (6-3), a bajnokságban azonban négy vereség mellett mindössze a Swansea (1-1) és az Aston Villa (2-2) ellen sikerült pontot szereznie.

Dick Advocaat alatt inog a kispadForrás: AFP/Lindsey Parnaby

A szombati, Bournemouth elleni 2-0-s vereség után az újságírók feltették a kérdést Advocaatnak, nem lett volna jobb, ha visszavonul a nyáron úgy, ahogy eredetileg tervezte? "Nem hiszem. De tisztázzunk valamit. Ha úgy érzem, hogy jobb lenne, ha más venné át a szakmai munka irányítását, én leszek az első, aki feláll és elmegy" - válaszolta.

Lehet, ezen szándékában a Manchester City segít neki, a keddi Ligakupa-meccsen ugyanis a listavezető egy könnyed 4-1-es verést mért rá.

Eredmények, angol Ligakupa, 3. forduló:
Aston Villa - Birmingham City 1-0
Fulham - Stoke City 0-1
Hull City - Swansea City 1-0
Middlesbrough - Wolverhampton 3-0
Sunderland - Manchester City 1-4
Reading - Everton 1-2