Társoldalunk:

Nem tanultak a leckéből a magyar fociszurkolók

2015.09.23. 14:29

Még folyamatban van a magyar-román Eb-selejtező miatt kapott büntetésért benyújtott fellebbezés, de a magyar szurkolók máris megmutatták, hogy jogosan kaptuk az UEFA büntetését. Nem tanulunk semmiből, úgy néz ki. 

A magyar futsalválogatott epikus meccsen, az utolsó pillanatban szerzett góllal győzte le Romániát Debrecenben, és ezzel kiharcolt az Európa-bajnoki szereplés jogát. A mérkőzésen azonban a szurkolók újra a jól ismert, az UEFA és a FARE által elítélt viselkedést tanúsították – ezúttal talán a lehető legrosszabbkor.

Az UEFA a nagypályás magyar-román Eb-selejtező után hasonló viselkedés miatt záratta be a következő meccsünkre (vs. Feröer-szigetek) a stadiont. Csányi Sándor elnök szerint nem is voltak sokan, akik cigányoztak és Romániát szidták, csak egy kisebb csoport hibázott.

A magyar tábor Debrecenben, a magyar-román futsalmeccsen.Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A mérkőzésen készült felvételek ennek ellent mondtak, de ha volt is esély arra, hogy az UEFA enyhítsa, vagy törölje a büntetést, annak a Debrecenben látottak alapján szinte biztosan lőttek.  A futsal Európa-bajnokság is UEFA-rendezvény, nyilvánvalóan tudomást szereznek a történtekről az európai szövetségnél is – ha máshonnan nem, a románoktól biztosan.