Kirúghatják a román futsalosok magyar kapitányát

magyar futsal válogatott
Debrecen, 2015. szeptember 22. A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Románia futsal Európa-bajnoki pótselejtező visszavágó mérkőzés végén a debreceni Főnix Csarnokban 2015. szeptember 22-én. A magyar válogatott a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett góllal 4-3-ra győzött, ezzel 6-5-ös összesítéssel megnyerte a pótselejtezős párharcot, és kijutott a februári szerbiai Európa-bajnokságra. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A román futsalválogatott szövetségi kapitánya, Jakab Zoltán úgy véli, hogy a debreceni Eb-pótselejtezőn elszenvedett 4-3-as vereség után más edző után néz a román szövetség, mivel óriási kudarcként élik meg a kiesést.

A Román Labdarúgó Szövetség az Eb-kvalifikációt tűzte ki célul, a debreceni meccsen pedig

Razvan Burleanu elnök a saját szemével látta, amint a románok nyerő állásból, két büntetőt is elhibázba, az utolsó három másodpercben bekapott góllal lemaradtak az Eb-ről.

Ez pedig nem sok jót jelenthet a románok magyar kapitánya, Jakab Zoltán számára.

A Székelyudvarhelyi FK klubcsapatát is irányító magyar tréner úgy véli, eljött az ideje annak, hogy új csapatot építsenek a románok, az elmúlt két Eb-n is részt vevő kereten fiatalítani kell. Éppen ezért az sem lepné meg, ha felállítanák a kispadról.

- mondta a hajráról Jakab a Krónikának. Szerinte a két meccsen látottak alapján megérdemelték volna a továbbjutást, de a papírforma ezúttal felborult a sokkal fegyelmezettebben futballozó, felkészültebb és motiváltabb magyarok ellen.

Így örültek a magyarok Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"A szerencse is amellé áll, aki tesz érte.

A felkészülésünk is soványra sikeredett, de a mi tapasztalatunknak akkor is meg kellett volna mutatkoznia. Ám nem így történt, hiszen egy ilyen elemi hibából nem lett volna szabad kiengednünk a kezünkből a továbbjutást" – fogalmazott a szakember.

Magyarország és a házigazda Szerbia mellett Oroszország, Spanyolország, Olaszország, Ukrajna, Szlovénia, Horvátország, Portugália, Kazahsztán, Csehország és Azerbajdzsán vehet részt a 12 csapatos Eb-n.

A válogatottakat az október 2-i sorsoláson négy hármas csoportba sorsolják, melyekből az első kettő jut a legjobb nyolc közé, és onnantól egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a küzdelem.