Társoldalunk:

Magyar-román: újabb huligán kapott letöltendőt

2015.09.24. 19:05

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a bíróság újabb embert ítélt börtönbüntetésre, aki a szeptember 4-i Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzést biztosító rendőrökre támadt.

A vád szerint a 39 éves férfi tagja volt a rendőröket támadó agresszív csoportnak, ennek során legalább három alkalommal követ, majd egy sörösüveget dobott a jogszerűen intézkedő, dobótávolságon belül álló rendőrök felé. A terhelt a támadás során maszkot viselt.

Az ügyészség a férfit azonosította, gyanúsítottként kihallgatta, majd csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki és 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre, 800 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint öt évre eltiltotta sportrendezvények látogatásától. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

UltrákForrás: Red Blue Devils

A mérkőzés előtti napon, illetve a meccs napján a rendőrökkel szembeni támadásokkal összefüggésben a Budapesti Nyomozó Ügyészség eddig összesen 12 embert állított eredményesen bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak miatt. Közülük öt vádlottat a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre, míg a további hét terheltet felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, egyúttal a terhelteket határozott időre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától - írta a fővárosi főügyész.

A rendőrség szeptember 7-én azt közölte, összesen százhúsz embert keresnek a labdarúgó-mérkőzés előtt a belvárosban történt garázdaság miatt. A közlemény szerint a BRFK "csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt" indított eljárást.