16 hónapos eltiltást ért az aljas orvtámadás

Joris Sainati, Ajaccio, foci
Joris Sainati, Ajaccio, foci
Vágólapra másolva!
A Francia Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága 16 hónapos eltiltással sújtotta Joris Sainatit, a másodosztályú AC Ajaccio védőjét, aki az augusztusi, Tours elleni hazai bajnoki lefújását követően a vendégek két játékosát hátulról támadva, durván, ököllel arcon ütötte.

Eléggé dühösek lehettek az Ajaccio játékosai a Tours elleni augusztus 28-i bajnokin, hiszen hiába vezetett a csapat a 81. percig 1-0-ra, végül 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán. A lefújás után azonban dulakodás kezdődött, amelybe Joris Sainati is bekapcsolódott.

A 26 éves védő - a videofelvétel tanúsága szerint - hátulról, orvul támadva előbb a 18 éves kapust, Bingourou Kamarát, majd a 21 éves középpályást, Haris Belkeblát is ököllel arcot ütötte.

Sainati játékjogát a szövetség ideiglenesen felfüggesztette, a liga fegyelmi bizottsága azonban csak most hozta meg végső ítéletét. Ennek értelmében a játékos 2015. szeptember 3-ától számítva 16 hónapig nem léphet pályára.

Az ellenfél játékosai egész mérkőzésen sértegettek bennünket, majd a lefújás után a Tours kapusa megütötte az egyik fiatal, amatőr játékosunkat. A pillanat hevében cselekedtem, meg akartam védeni a fiatal csapattársamat" - nyilatkozta Sainati.

Kamara kapust ugyancsak eltiltotta három mérkőzésről a fegyelmi bizottság, míg az Ajaccio kapusa, Anthony Scribe ötmeccses eltiltást kapott a dulakodás miatt.