Társoldalunk:

Bogdán csak ideiglenesen mentette meg az edzőjét?

2015.09.25. 18:38

Brendan Rodgers, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint kétséges a jövője az együttesnél.

"Amikor egy ilyen nagy klub trénere vagy, mindig vannak spekulációk a munkáddal kapcsolatban. Ha nem nyer a csapatod, akkor ezek egyre intenzívebbek lesznek" - nyilatkozta pénteken a 42 éves északír szakember.

Rodgers arra a kérdésre, mennyi ideig marad még a Liverpool edzője, azt válaszolta: "még egy napig, egy hónapig, netán egy évig, vagy még tovább. Szeretnék még legalább húsz évig vezetőedző lenni. S bár tudom, ezt a húsz évet nem mind a Liverpoolnál fogom eltölteni, de amíg itt vagyok, harcolok a klubért és a játékosokért."

Sikerül-e megtörni a 2010 óta tartó átkot?

A magyar válogatott kapust, Bogdán Ádámot is foglalkoztató Liverpool 2010 óta nem tudott nyerni hétvégi bajnoki ellenfele, az Aston Villa ellen az Anfield Roadon, s ha ezúttal sem tudja legyőzni riválisát, az akár Rodgers állásába is kerülhet. A mostani szezonban ugyanis négy mérkőzés óta nyeretlen az együttes, s így csak a 13. helyen áll a tabellán.

Rodgers borús arckifejezése a csapat szereplésének szólForrás: AFP/Paul Ellis

Rodgers sorsa - akinek menesztésére a brit fogadóirodák is nagy esélyt látnak - már a hétközi Ligakupa-meccsen megpecsételődhetett volna, ám a negyedosztályú Carlisle United elleni büntetőpárbajban Bogdán három tizenegyest is kivédett, így a Liverpool, ha nehezen is, de bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe.

"Nagyjából tíz edzőt szóba hoztak a Liverpoollal az elmúlt három évben, mióta itt vagyok, úgy gondolom, ez része a mi munkánknak. Rendszeres kapcsolatban vagyok a tulajdonosokkal, a kapcsolatunk mindig is erős volt" - tette hozzá. "Azt kérem a szurkolóktól, hogy maradjanak hűségesek a csapathoz, amely fáradhatatlanul dolgozik minden nap."