Társoldalunk:

Újabb Barca-sztár került bajba adótartozás miatt

2015.09.25. 21:23

A Sao Paulo állami bíróság 48 millió dollárnyi összeget fagyasztott be Neymarnak, az FC Barcelona labdarúgójának, valamint családtagjainak számláin.

A bíróság pénteken mondta ki, hogy a 23 éves brazil kiválóság még a Santos játékosaként feltételezhetően mintegy 16 millió dollárnyi adót nem fizetett be 2011 és 2013 között.

Közleményében Carlos Muta bíró azt írta, Neymar kevesebb mint ötmillió dolláros vagyont vallott be. Iagaro Jung Martins, a brazil szövetségi adóhivatal könyvvizsgálója szerint Neymar elkerülheti a börtönt, amennyiben lerója tartozását.

Ha fizet, megúszhatja a börtönt

"A törvényhozás Brazíliában nem túl szigorú. Ha kifizeti azt az összeget, amivel tartozik, megúszhat minden további büntetést" - mondta Martins.

Korábban a Barcelona egy másik sztárja, a négyszeres aranylabdás Lionel Messi is hasonló ügybe keveredett, mert a gyanú szerint 2007 és 2009 között 4,1 millió eurót nem fizetett be a spanyol államkasszába. Messi később a büntetőkamatok miatt megnövelt ötmillió eurós összeget befizette, de így is meg kell jelennie a bíróságon, hogy tisztázza magát.