Vágólapra másolva!
Mindenkit meglepett az a brazil futballbíró, aki pisztollyal tért vissza a pályára, miután az egyik csapat játékosai bántalmazták.

Az eset egy alsóbb osztályú brazil bajnoki meccsen történt, amelyet Brumadinhóban játszottak, amely Minais Gerais államban található, közel Belo Horizontéhoz, Brazília hatodik legnagyobb városához. A Brumadinho ellenfele az Amantes de Bola nevű csapat volt, amelynek cserejátékosai megütötték és megrugdosták Gabriel Murta bírót, aki ezt követően befutott az öltözőbe.

Ha a játékosok azt hitték, megfutamították a bírót, akkor nagyot nézhettek, amikor a civilben rendőrtisztként dolgozó spori a kezében egy pisztollyal tért vissza a pályára, az egyik partjelző tartóztatta fel, megelőzve, hogy nagyobb baj történjen.

A helyi játékvezetői bizottság elnöke, Giuliano Bozzano azt mondta, hogy Murta veszélyben érezte magát, és önvédelmi célból vette magához a fegyverét. A bírónak kedden pszichológiai vizsgálaton kell részt vennie, és azt követően dől el, hogy mennyi időre tiltják el.