Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldóról szólt a BL második fordulójának szerdai játéknapja, aki a Real Madrid Malmö elleni 2-0-s sikerénél megszerezte pályafutása 500. és 501. gólját, és utolérte a spanyolok házi gólrekorderét, a 323 találattal záró Raúlt. A nap meglepetését az Atléticót idegenben legyőző Benfica és a története első pontját szerző Asztana szolgáltatta. Feltámadt a két manchesteri csapat, menetel a bajnokságban bukdácsoló Juve, simán nyert a PSG, és összesen öt öngólt hoztak össze a nyolc meccsen.

Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló:
Malmö (svéd) - Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)
gól: C. Ronaldo (29., 90.)
piros lap: Yotún (78., Malmö)

A Malmö és a Real Madrid szurkolói már a két csapat meccse előtt elkezdték a megismerkedést, ami persze még véletlenül sem abból állt, hogy a két tábor egymást felülmúlva próbált minél több ölelést kiosztani a másiknak, a vége az lett, hogy egy drukkert kórházba kellett vinni, húszat pedig letartóztattak.

A Real először találkozott a nemzetközi porondon svéd csapattal, és a meccs előtti felvezetésben szinte mindenhol megemlítették, hogy amennyiben a három tétmeccs óta csöndben lévő Cristiano Ronaldo betalál, akkor pályafutása 500. gólját szerzi meg.

A Real hatalmas labdabirtoklási fölényben volt már a meccs elején is, a Malmö viszont jól tömörült hátul, és arra is volt energiája, hogy két távoli, nem túl veszélyes lövéssel tesztelje a spanyolok kapusa, Navas éberségét. A Real utoljára 2008 novemberében, a Juventus ellen maradt gólképtelen BL-csoportmeccsen, és a 39 mérkőzés óta tartó gólsorozat most sem szakadt meg, mit gondolnak, kinek köszönhetően?

A Malmö védelme nagyon eltolódott, Isco ezt kihasználva elpasszolta a labdát az utolsó védő lába között, C. Ronaldo pedig egy az egyben vitte a labdát Wilandra, aki lapos lövésre számítva elfeküdt, a portugál pedig elemelte fölötte.

Karrierje 753. meccsén tehát meglett az 500. gólja Ronaldónak, aki ezzel befogta a Real legendáját, Raúlt a klub színeiben elért BL-gólok tekintetében (66-66), a Realban szerzett összes találatot figyelembe véve pedig egyre megközelítette a korábi hetest (322-323). És azt is elmondhatta magáról, hogy legutóbbi 14 BL-csoportmeccséből csak egy olyan volt, amikor nem lőtt gólt. A Real a szünetig még megduplázhatta volna az előnyét, de Carvajal éles szögből leadott váratlan lövését a léc hárította.

A második félidő nagyjából egy dologról szólt, Ronaldo próbálkozott, hogy megszerezze az 501. gólját, de sokáig ebben rendre megakadályozta Wiland. A 78. percben Youtún megkapta a második sárgáját, így a Malmö tíz emberre fogyatkozott, a Real pedig a 90. percben használta ki az emberfórt, Lucas Vázquez Iscóhoz hasonlóan köténypasszal juttatta el a labdát C. Ronaldóhoz, aki az ötösről az emberét megelőzve bepörgette.

Így most a BL-gólokat számolva már megelőzte Raúlt (67-66), a realos össztermést számolva pedig egálban áll vele (323-323).

Sahtar Donyeck (ukrán) - Paris Saint-Germain (francia) 0-3 (0-2)
gól: Aurier (7.), David Luiz (23.), Srna (90., öngól)

A Sahtarnak elég jó mérlege volt a francia csapatok ellen a meccs előtt, 11 egymás elleni meccsből hetet megnyert, igen ám, de a donyeckiek a PSG-vel még nem játszottak. A párizsiak most szépen bemutatkoztak az ukránoknak, a 22 éves elefántcsontparti Aurier a hetedik PSG-játékos lett, aki élete első BL-meccsén góllal debütált, miután Maxwell beadását befejelte.

A 23. percben a 75. nemzetközi kupameccsét játszó David Luiz lepte meg magát egy ajándékkal, amikor Di María szöglete után combbal juttatta a labdát a Sahtar kapujába, igaz, nem is igazán tudott róla, mert gyakorlatilag belefutott az Aurier által megcsúsztatott labdába.

A brazil védő eddig hatszor volt eredményes a PSG mezében, és ebből hármat szerzett a BL-ben, a tavalyi szezon kezdete óta több gólt szerzett a sorozatban, mint Ibrahimovic.

A 90. percben aztán Ibrahimovic is betalált, de a legtöbb oldal, így az UEFA hivatalos honlapja is később a Sahtar horvát védőjének, Srnának adta öngólként a PSG harmadik gólját. A hátsó kameraállásból látszott is, hogy Ibrahimovic nem lőni akart, hanem passzolni a középen érkező társnak.

Pedig ha Ibrának adták volna, akkor beérte volna a PSG gólrekorderét, a tétmeccseken 109-szer eredményes portugál Pauletát. Igaz, a svéd csatárt ismerve már nem kell erre sokat várnia.

Az állás: 1. Real Madrid 6 pont (6-0), 2. Paris Saint-Germain 6 (5-0), 3. Malmö 0 (0-4), 4. Sahtar Donyeck 0 (0-7)

Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló:
Manchester United (angol) - Wolfsburg (német) 2-1 (1-1)
gól: Mata (34., 11-esből), Smalling (53.), illetve Caligiuri (4.)

2002 óta 16 meccset játszott a MU német csapatokkal, és mindig szerzett gólt ellenük, de a Wolfsburg nem foglalkozott mindenféle statisztikákkal, hanem gyors góllal kezdett az Old Traffordon, Valencia ki tudja miért lógott be méterekkel a társak mögé, mindenesetre miatta nem volt lesen Caligiuri, aki be is emelte a labdát a bal felsőbe.

Úgy tűnt, folytatódik az angol csapatok gyászos BL-szereplése, a szerdai játéknapig a négy angol brigád a lejátszott hat csoportmeccsen kemény három pontot gerebélyzett össze.

Az átigazolási időszak végén igazolt Martial megint megmutatta, hogy megéri a pénzét, de még ő sem tudott gólt rugatni a szezon eleje óta vészes góliszonyban szenvedő Rooneyval, így az egyenlítéshez egy büntető kellett, amit Caligiuri kezezése miatt fújt be Kassai Viktor, és Mata gurította be a jobb alsóba.

A spanyol támadó középpályás a második félidőben zseniális megmozdulással vette ki a részét a második gólból: oxival emelte a labdát a 16-oson belülre, Smalling pedig becsúszva lőtt a kapuba.

CSZKA Moszkva (orosz) - PSV Eindhoven (holland) 3-2 (3-0)
gól: Musa (7.), Doumbia (21., 36., a másodikat 11-esből), illetve Lestienne (60., 68.)
piros lap: Arias (80., PSV)

Az előző körben a MU-t elkapó PSV sosem kezdett még ilyen gyatrán BL-meccset, a hollandok 36 perc alatt léket kaptak, miután a CSZKA a Musa, Doumbia páros vezérletével háromgólos előnyt szerzett, utóbbi szerzett egy olyan fejesgólt, amit tanítani kéne. Sőt, lehetett volna négy is a három, de Doumbia a második büntetőjét csúnyán fölévágta.

A PSV a második félidőben aztán ráment a nagy feltámadásra, a belga Lestienne nyolc perc alatt visszahozta a reményeket a két góljával, ezek közül a második volt a szebb, amit ballal vágott a léc alá. A PSV felzárkózását Arias csáklyázta meg, aki a 80. percben begyűjtötte a második sárgáját.

A kolumbiai védőt nem fogják megdicsérni a társak, mivel ő hozta össze az első félidőben a második CSZKA-tizenegyest, és tavaly augusztus óta összesen négy büntetőt fújtak be ellene. A két szerdai eredmény azt jelenti, hogy a B csoportban mindenkinek 3 pontja van.

Az állás: 1. PSV Eindhoven 3 pont (4-4), 2. Manchester United és CSZKA Moszkva 3 (3-3), 4. VfL Wolfsburg 3 (2-2)

Bajnokok Ligája, C csoport, 2. forduló:
Atlético Madrid (spanyol) - Benfica (portugál) 1-2 (1-1)
gól: Correa (23.), illetve Gaitan (36.), Goncalo Guedes (51.)

Asztana (kazah) - Galatasaray (török) 2-2 (0-1)
gól: Hakan Balta (77., öngól), Carole (89., öngól), illetve Bilal Kisa (31.), Eric (86., öngól)

A C csoportban született a nap két totógyilkos eredménye, a Benfica fordítani tudott az Atlético otthonában, a kazah Asztana pedig története első pontját szerezte a főtáblán. Hogy milyen meccsen? Elég annyit mondani, hogy a Galata elleni 2-2-nél a négyből három gól öngól volt!

Az állás: 1. Benfica 6 pont, 2. Atlético Madrid 3, 3. Asztana és Galatasaray 1 (2-4)

Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló:
Borussia Mönchengladbach (német) - Manchester City (angol) 1-2 (0-0)
gól: Stindl (54.), illetve Christensen (65., öngól), Agüero (90., 11-esből)

Juventus (olasz) - Sevilla (spanyol) 2-0 (1-0)
gól: Morata (41.), Morata (87.)

A Bundesligában hét meccsen mindössze hat pontot összehozó Mönchengladbach majdnem meglepte az utóbbi négy tétmeccséből hármat elbukó Cityt, de az angolok egy öngóllal és Agüero-büntetőjével végül elkerülték, hogy két kör után nulla ponttal álljanak. Ehhez Hart is hozzátette a magáét, 0-0-nál ugyanis büntetőt fogott a City kapusa.

A Juventus Janus-arcúsága folytatódik, az előző sorozatban a BL-döntőig jutó csapat a nemzetközi porondon a tavalyi formáját hozza, miközben a bajnokságban esik-kel. A Juve első gólját Morata fejelte, aki egymás után ötödik BL-meccsén volt eredményes, ezzel beállította Alex del Piero klubrekordját.

Az állás: 1. Juventus 6 pont, 2. Sevilla 3 (3-2), 3. Manchester City 3 (3-3), 4. Borussia Mönchengladbach 0