Dzsudzsák: Jobban is becsülhetnék a válogatottakat

Dzsudzsák Balázs (b) és a román Paul Papp a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. A magyar válogatott 0-0-s döntetlent játszott a román csapattal.
Budapest, 2015. szeptember 4. Dzsudzsák Balázs (b) és a román Paul Papp a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. A magyar válogatott 0-0-s döntetlent játszott a román csapattal. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs azt mondja, újra élvezi a futballt, és elégedett a török Bursasporban nyújtott eddigi teljesítményével. Azt viszont nem érti, miért lett fontosabb a klubok érdeke, mint a válogatottaké.

Elmúlt három bajnokijából kettőt is megnyert a Bursaspor, amely ezzel némi levegőhöz jutott, a pocsék rajt - három meccs, három vereség - miatt ugyanis nem volt túl jó a hangulat Dzsudzsák Balázs csapatánál.

5 meccsen 2 gól, 2 gólpassz

A magyar válogatott csapatkapitánya eddig öt meccsen jutott szóhoz, mindegyiket végigjátszotta, és két gólnál, valamint két gólpassznál tart, a második asszisztját a Eskisehirspor elleni hétfői, 2-0-s siker alkalmával osztotta ki.

Dzsudzsák a győzelem mellett újra megtapasztalhatta a törökök fanatizmusát, mivel a szakadó eső ellenére 15 ezer drukker ment ki a meccsre, aki többször is elénekelték az "I love you, Dzsudzsák!" dalt a szélsőnek, akit lenyűgözött a meccs végi ünneplés is. A Bursasporban rengeteg a légiós, a hétfői meccsen csak két török volt a kezdőben, de Dzsudzsák jó jelnek veheti, hogy eddig minden meccsen számított rá Ertuglu Salam edző.

Amiért szerződtették a törökök, azt hozta eddig

"Jól is érzem magam a pályán, szinte az összes támadásunkból kiveszem a részem. Ezért sem izgat, hogy a bal vagy a jobb oldalon jutok-e szóhoz. (...) Amíg azt a teljesítményt nyújtom, amelyet elvárnak tőlem, nincs gond - talán kijelenthetem, hogy amiért szerződtetett a Bursaspor, azt hoztam eddig. Nem csoda, hogy újra élvezem a futball. Már csak az kellene, hogy feljebb kapaszkodjuk a tabelán, mert a tizenharmadik helyezésünkre nem lehetünk büszkék" - nyilatkozta Dzsudzsák a Nemzeti Sportnak.

Miért kell 72 órán belül lejátszani a két meccset?

A hétvégi bajnoki után hétfőn már a válogatottnál van jelenése, csütörtök pedig a Feröer elleni Eb-selejtező következik, és Dzsudzsáknak az az érzése, mintha a klubérdek előbbre való lenne, mint a válogatotté.

Dzsudzsák Balázsra Feröer ellen remélhetőleg könnyebb feladat vár, mint amit a románok ellen tapasztalt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Semmi logikát nem látok abban, hogy ilyen gyorsan lezavarják ezeket a mérkőzéseket. A februári és az augusztusi felkészülési találkozókat már eltörölte az illetékes szövetség, most meg az a módi, hogy 72 órá belül kénytelen vagy lenyomni 2 tétmeccset. Még jó, hogy nem egymás után kell lejátszani a kettőt. Nem tisztem beleszólni a döntéshozók dolgába, de jobban is becsülhetnék a válogatottakat" - magyarázta Dzsudzsák, aki még töretlenül hisz a továbbjutásban, és abban bízik, hogy Feröer és Görögország legyőzése elég lehet ahhoz, hogy kijussanak az Európa-bajnokságra.

"Ha viszont az az ára a kijutásunknak, hogy pótselejtezőt kell vívnunk, ám legyen! Csak legyünk ott az Eb-n!".