Társoldalunk:

Raúl még háromszáz gólt kíván C. Ronaldónak

2015.10.01. 13:02

Cristiano Ronaldo a szerdai, Malmö FF elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés után elárulta, hogy korábbi csapattársa, Raúl sms-ben gratulált neki pályafutása 500. és 501. - tétmérkőzésen szerzett - góljához, és további háromszáz találatot kívánt.

A Real Madrid az A csoport második fordulójában a portugál játékos duplájával győzött 2-0-ra a svédek otthonában. A hivatalos adatok szerint Ronaldo 501. találata egyben a 323. gól volt, amit - szintén tétmérkőzésen - a Real színeiben szerzett, s ezzel hivatalosan beállította Raúl rekordját. Ronaldo ezt a teljesítményt 308 meccsen érte el, Raúlnak viszont 741 találkozóra volt szüksége hozzá.

A madridi klub korábbi legendás játékosa a gratuláló üzenetében további háromszáz gólt kívánt Ronaldónak, aki az elmúlt hónapokban azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy nem volt hajlandó nyilatkozni a médiában a jövőjéről, pedig több helyen megjelent, hogy visszatérhet előző klubjába, a Manchester Unitedbe. A szerdai BL-mérkőzés után azonban ezzel kapcsolatban is megszólalt.

A jövőmet Madridban töltöm. Jól érzem magam, itt akarok trófeákat nyerni. De már ezerszer elmondtam, hogy senki nem tudja, mit hoz a jövő. Majd meglátjuk" - mondta Ronaldo.

Cristiano Ronaldo 501 gólnál tart tétmeccsekenForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Hozzátette, hogy karrierje 500. és 501. góljának nagyon örül, de állítása szerint a svédországi találkozón is csapata győzelme volt számára a legfontosabb.

"Megmondom őszintén, örülök, hogy megdöntöttem a rekordot, és a futballtörténelem legnagyobb klubjának legeredményesebb játékosa lettem. Nagyon büszke vagyok és boldog, ez egy nagy pillanat számomra" - folytatta a portugál sztár, aki minden bizonnyal azért beszél a házi gólcsúcs megdöntéséről, mert egyes források szerint már 324 találatnál jár. A vita tárgyát egy 2010-es gól képezi, amit a Marca című szaklap neki könyvelt el, az UEFA és a spanyol liga ellenben Pepének.

Cristiano RonaldoForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A Malmö FF kapusa, Johan Wiland nem először kapott gólt Ronaldótól, hiszen a Real Madrid támadója már akkor is betalált neki, amikor még a dán FC Köbenhavn hálóját őrizte. A szerda esti dupla után is dicsérte ellenfelét.

"Nagyszerű játékos, aki azt tehet a labdával, amit akar. Az első gól előtt rengeteg ideje és területe volt. Furcsa érzés, amikor egyedül jön veled szemben, és nem tudod, mire számíthatsz" - mondta Wiland.

C. Ronaldo első malmői gólja

A svédek védője, Anton Tinnerholm sokat tett azért, hogy Ronaldo ne szerezhessen még több gólt, de a győztes duplát minden erőfeszítése ellenére sem tudta megakadályozni.

C. Ronaldo második malmői gólja

"Már a mérkőzés előtt is beszéltünk róla, hogy nehéz dolgunk lesz. Ronaldo láthatatlan volt, de két gólt így is szerzett. Ez sokat elmond arról, mennyire jó játékos" - mondta Tinnerholm, akinek a portugál világsztár a lefújás után felajánlotta, hogy cseréljenek mezt, de a 24 ezer fős hazai közönség legnagyobb örömére a svéd játékos elutasította a lehetőséget, mondván: számára a Malmö meze a legkedvesebb.