Társoldalunk:

Beckham visszatér, Ferguson lesz az edzője

2015.10.02. 11:51

Két évvel a visszavonulása után a novemberi UNICEF-gálamérkőzésen ismét pályára lép a Manchester United és az angol válogatott korábbi labdarúgója, David Beckham.

Az ENSZ Gyermekalapja november 14-én rendezendő jótékonysági mérkőzésén a 40 éves Beckham lesz Nagy-Britannia és Írország közös csapatának kapitánya a Zinedine Zidane nevével fémjelzett, és Carlo Ancelotti által irányított világválogatott ellen. A gálameccsnek Beckham volt klubja, a Manchester United otthona, az Old Trafford ad otthont, a brit csapat edzője pedig Sir Alex Ferguson lesz.
"Két évvel ezelőtt visszavonultam, és soha nem gondoltam, hogy egyszer újra játszani fogok. A jó ügy érdekében megteszem, és nagyon izgatott vagyok. Számomra mindig nagyon jó érzés visszatérni az Old Traffordra" - mondta Beckham, aki 1991 és 2003 között erősítette a Manchester Unitedet, amellyel hat bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert.

Majd a Real Madrid, a Los Angeles Galaxy és az AC Milan színeiben szerepelt, utolsó profi klubja pedig 2013-ban a Paris Saint-Germain volt.

Ferguson szintén 2013 májusában vonult vissza. Azt megelőzőn 26 évig volt a United menedzsere, azóta viszont egyetlen alkalommal sem irányított csapatot a pálya mellől.

Számomra ő már hosszú évek óta egy apafigura, aki lehetőséget adott, hogy a Manchester Unitedben játszhassak. Csodálatos dolog, hogy ő is ott lesz" - nyilatkozta a BBC-nek Beckham.

A PSG edzésénForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A csapatkapitányok és az edzők személyén kívül a gálamérkőzés további szereplői egyelőre nem ismertek.

David Beckham 11 éve tevékenykedik a UNICEF jószolgálati nagyköveteként. 

"Olyan erőszakmentes világban szeretnék élni, ahol a gyerekek biztonságban nőnek fel, nincs szegénység, és a betegségek megelőzhetőek. Ez a meccs tökéletes alkalmat ad, hogy minderre felhívjuk a figyelmet, és a segítséget eljuttathassuk a gyerekekhez, akiknek a leginkább szükségük van rá" - szögezte le a korábbi klasszis játékos.