Társoldalunk:

Mégis bíróság elé áll a bombázó kapus

2015.10.03. 10:27

Ismét családon belüli erőszakkal vádolják Hope Solót, az amerikai női futballválogatott kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnok kapusát. Washington állam fellebbviteli bírósága új tárgyalást írt ki, a sportoló fellebbezésre készül.

A kétszeres olimpiai bajnok Hope Solo ellen tavaly nyáron indult eljárás, mert állítólag bántalmazta féltestvérét, Teresa Obertet és annak 17 éves fiát.

Az ügyet idén januárban eljárási okok miatt elutasították, de az ügyész azonnal fellebbezett a határozat ellen. Az ESPN azt írta, hogy Washington állam fellebbviteli bírósága pénteken hatályon kívül helyezte a januári döntést, így Solo ismét családon belüli erőszak vádjával áll bíróság elé.

Kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnokForrás: Instagram

Megdöbbentünk, és nagyon csalódtunk a bírói döntésben.

Ugyanakkor fenntartjuk, hogy a januárban eljáró bíróság általi elutasítás helyes volt, és azt tervezzük, hogy fellebbezzünk a mostani döntés ellen a fellebbviteli bíróságon” - nyilatkozta a kapus ügyvédje, Todd Maybrown.

Az ESPN beszámolója szerint Solo tavaly nyáron részegen rátámadt féltestvére fiára, akinek fejét újra és újra a betonba verte. Amikor az édesanya rávetette magát hátulról, hogy leszedje fiáról a magáról megfeledkezett sportolót, akkor Solo néhányszor arcon csapta.

Hope SoloForrás: Instagram

Solo az utóbbi időben szinte csak botrányaival került a lapok címoldalára. Előbb tavaly szeptemberben kiszivárogtak róla azok a meztelen, már-már pornográf képek, amelyek egy hackertámadás következtében kerültek fel az internetre, és ettől totál kikészült.

Ezt követte a már említett családon belüli erőszak, aztán férjével, a korábban a Seattle Seahawksban játszó amerikai focistával, Jerramy Stevensszel együtt egy közúti igazoltatás során tiszteletlenül viselkedett a rendőrökkel

Hope SoloForrás: Instagram

Majd kitették az amerikai fociválogatottból, állítólag a problémák hátterében Hope Solo alkoholizmusa állt.

Egyetlen pozitívum, hogy visszatérhetett a nemzeti csapatba, és az idei világbajnokságon vb-aranyhoz segítette az Egyesült Államok válogatottját.