Társoldalunk:

A kormány további 1,5 milliárd forintot ad az MTK-nak

2015.10.07. 21:24

A kormány további 1,5 milliárd forintot ad az MTK Budapestnek az új Hidegkuti Nándor Stadionhoz kapcsolódó beruházás teljes körű megvalósításához - közölte a klub.

Az egyesület szerdai beszámolója alapján már zajlik a tervezési és építési munkákat végző vállalkozó kiválasztására irányuló nyílt, nemzetközi közbeszerzési pályázat, a beérkezett ajánlatok értékelése a napokban fejeződik be.


A tervek szerint az új Hidegkuti Stadionban a pályát kilencven fokkal elfordítják a jelenlegihez képest, így a Hungária körúttal lesz párhuzamos. A létesítményben 5322 ülőhelyet - ezen belül 70-et mozgássérültek részére - alakítanak ki. A létesítmény a stadion környezetének kialakításával együtt körülbelül 6 milliárd forintból fog megvalósulni, ebből 4,4 milliárd az állami forrás. 

A Hidegkuti Nándor Stadion látványterveForrás: MTI


A kormány egy évvel ezelőtt nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősítette az MTK létesítményfejlesztési programját, amelynek keretében felépül Zuglóban a Lantos Mihály Sportközpont egy multifunkcionális sportcsarnokkal és a labdarúgóklub számára a Hidegkuti Nándor Stadion.

Az új Hidegkuti Nándor Stadiont legkésőbb jövő augusztus végén veszi használatba a klub.