Vágólapra másolva!
Sajnos a magyar labdarúgás egyelőre nem jelent komolyabb vonzerőt a külföldi edzők számára, így Garancsi Istvánnak magyar szakemberben kellett gondolkodnia. A Videoton klubtulajdonosa elmondta, nem értette a szurkolókat, miért viseltetnek ellenszenvvel Pintér Attila iránt. Horváth Ferenc kinevezését nem érzi kompromisszumos megoldásnak, az új edzőtől azt várja, hogy a Vidi nemzetközi kupaindulást érő helyen végezzen.

Garancsi István, a Videoton klubtulajdonosa furcsának tartotta, ekkora felhajtás alakult ki a sajtóban a vezetőedző kiválasztása körül.

"Továbbra is az a célunk, hogy olyan edző irányítsa a Videoton FC-t, aki nemcsak, hogy képes nemzetközi szinten is eredményesen szerepelni a csapattal, hanem komoly kapcsolatrendszerrel is rendelkezik, amellyel segíteni tudja a klub fejlődését. Ezt a helyzetet utoljára Paulo Sousa szerepvállalása idején sikerült elérnünk. Ezt követően is próbálkoztunk olyan szakembert idecsábítani, aki képes nekünk segíteni a kitűzött célok elérésében, de sajnos különböző okok miatt ezek a munkakapcsolatok nem működtek megfelelően" - nyilatkozta Garancsi a klub hivatalos honlapján.

Garancsi István Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Azt nem árulta el, hogy kik voltak a kiszemeltek és kikkel tárgyalt a klub, de azt elismerte, hiába állt nagyon komoly tárgyalásokban, sajnos a magyar labdarúgás egyelőre még nem jelent komolyabb vonzerőt.

"Döntést kellett hozni, egy olyan átmeneti megoldást találni, amiben a szakmai munka is rendeződhet, és lehetőségünk van a további egyeztetésekre.

- mondta.

Hallotta a szurkolók rigmusait

Hozzátette, nagyon meglepte a szurkolók reakciója Pintér Attilával kapcsolatban.

"Hallottam a szurkolók rigmusait a Puskás Akadémia elleni meccsen. Nagyon furcsa volt hallani, hogy ilyen ellenszenvvel viseltetnek egy olyan edzővel szemben, aki többszörös magyar bajnoknak mondhatja magát. Azt azonban mindenkinek meg kell értenie, hogy a saját értékrendem szerint hozom meg a döntéseimet.

Se a múltban nem engedtem, se a jövőben nem fogok engedni semmilyen külső nyomásnak.

Ez a fajta ellenállás általában éppen megerősíti bennem az elhatározást” - mondta.

Horváth Ferenc lett az új edző Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Horváth Ferenc kinevezését nem érzi kompromisszumos megoldásnak, mert neki erős fehérvári kötődése van. "Azt kértük tőle, hogy a bajnokság végére hozza be a Vidit nemzetközi szereplést érő helyre, vagy biztosítsa ezt az együttes számára a Magyar Kupa szerepléssel. Köszönjük, hogy vállalta ezt a nagyon konkrét célokkal, és nagyon konkrét időre szóló megbízást. Mindehhez a bajnokság hátralévő kétharmada még elegendő időt biztosít."

Meghalni a győzelemért és a Videotonért

- mondta Horváth Ferenc edző a bemutatkozó sajtótájékoztatón. Úgy vélte, Magyarország egyik legjobb csapatánál dolgozhat, ahol a futballisták egyénileg kiválóak, ám csapatként nem funkcionálnak tökéletesen. Elsődleges feladatának nevezte ezért, hogy a játékosokból igazi csapatot formáljon, amire a bajnoki szünetben lesz lehetősége. Hozzátette: olyan játékosokat szeretne a pályán látni, akik

meghalnak a győzelemért és a Videotonért.

Horváth célja a nemzetközi kupaszereplés Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Horváth Ferenc kiemelte: a klub régóta a szíve csücske, amelyhez komoly érzelmek kötik. Szerződése hét hónapra szól, de akár egyetlen találkozóra is vállalta volna a feladatot - mondta, hozzátéve: mindig is szeretett volna a Videoton edzője lenni, vagyis nagy álma teljesült.

A Fradit sem hagyják békén

Kovács Zoltán sportigazgató hangsúlyozta, hogy elsősorban külföldi szakemberben gondolkodtak, de az idő rövidsége miatt nem sikerült külföldi edzőt szerződtetniük. Megjegyezte, hogy Horváth Ferenc tökéletesen megfelel annak a profilnak, amit az edzőkeresés elején feltételként felállított, ráadásul komoly fehérvári kötődése van.

Kovács reméli, a Fradit sem fogják békén hagyni Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A sportigazgató megerősítette, hogy a nemzetközi kupaindulás és a Magyar Kupa-győzelem a Videoton célja, de a Fradit sem fogják békén hagyni, még akkor sem, ha 19 ponttal áll előttük a táblázaton.

Kovács Zoltán közölte, hogy az eddigi megbízott vezetőedző, Pető Tamás marad a klubnál és Szamosi Tamással közösen lesz Horváth Ferenc pályaedzője.