Vágólapra másolva!
Az elmaradt büntetőkről marad emlékezetes Eb-selejtezőcsoportunk utolsó előtti fordulója. Ha szőrösebb szívű (vagy jobban lát) a két játékvezető, egész másképp állhatna a csoport. 

Ami nekünk jobban fáj, az a Bukarestben elmaradt büntető. A finnek 1-0-ra vezettek, amikor a hajrához közeledve Grigore hátulról megrúgta a kapura törő Pukkit, de Craig Thomson játékvezető se a teljesen jogos büntetőt, se az ezzel járó piros lapot nem merte megadni.

Pedig 0-2-ről, 10 emberrel még hazai pályán sem valószínű, hogy összejött volna az egyenlítés a románoknak, márpedig vereségük esetén a magyar válogatott – jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően – megelőzte volna a második helyen Romániát.

Eközben Budapesten

A magyar válogatott vért izzadt, mire sikerült kiegyenlítenie Feröer-szigetek ellen, de Böde Dániel nagyszerű fejese után pár perccel (gyakorlatilag pont akkor, amikor Bukarestben elmaradt a finnek büntetője) a magyarok is megúsztak egy meglehetősen egyértelmű büntetőt.

Az lehetett a szerencsénk, hogy Robert Schörgenhofer játékvezető nem ért fel a feröeri kontrával, mert akkor közelebbről láthatta volna, ahogy Guzmics egyértelműen elhúzza Edmundsson lábát, és befújta volna a jogos 11-est.

Megúsztuk, mert a meccset elnézve nagyon meleg lett volna, ha újra az egyenlítésért kell küzdenünk

.

Hát ez bizony 11-es volt Forrás: Origo

Végül a magyar csapat nem elégedetlenkedhet, hiszen győzelmével nagyon közel került az Eb-szereplést érő legjobb harmadik helyhez, a románok pedig – három kapufa után – végül csak kiegyenlítettek, és maguk mögött tartottak minket. Az utolsó forduló szövevényeiről itt olvashat bővebben.