Vágólapra másolva!
Menesztette edzőjét, Keith Armstrongot finn élvonalbeli FC Ilves labdarúgócsapata, miután a szakember a vasárnapi bajnoki helyett másik munkáját, a tévés szakkommentátorkodást választotta. Armstrong perrel fenyeget, mert ártatlannak érzi magát.

Minden idők egyik legbizarrabb edzőmenesztését a finn élvonalbeli FC Ilves labdarúgócsapata követte el. A klub három fordulóval a bajnokság vége előtt már biztosan megmenekült a kieséstől, köszönhetően Keith Armstrong edzőnek, aki tavaly átvette a szakmai munka irányítását Mika Malinentől.

Az angliai, corbridge-i születésű szakember 1978-ban érkezett Finnországba, ahol 1993-as visszavonulásáig összesen kilenc klubban szerepelt, 179 bajnokin 60 gólt szerzett és háromszor is bajnok lett. Edzőként a RoPS (1993-1994), a TP-Seinäjoki (1995-1996), az FC Haka (1997-2001) és a HJK (2002-2007) csapatainál dolgozott, a Hakával háromszor, a HJK-val kétszer lett bajnok és háromszor (1999, 2000, 2003) megválasztották az Év Menedzserének is.

Hét évig nem edzősködött

2007 szeptemberétől már csupán televíziós szakkommentátorként dolgozott, előbb a Canal+ Scandinavia, majd az angol Premier League és a Bajnokok Ligája közvetítési jogaival rendelkező finn MTV3 csatornánál.

A sporttal annyi kapcsolata maradt, hogy 2008 és 2010 között, Stuart Baxter kapitánysága idején a finn válogatott játékosmegfigyelője volt.

Keith Armstrong Forrás: Iltasanomat.fi

Tavaly októberben kérte a segítségét az Ilves Tampere együttese, amely ugyan csak a harmadik helyen zárt a másodosztályban, de a MyPa visszalépése miatt felkerült az élvonalba. Armstrong összekapta a csapatot, amely

már biztosan nem eshet ki a bajnokságból

, a hét végi, SJK elleni mérkőzést azonban edzője nélkül veszítette el idegenben 2-1-re az Ilves.

Méltatlanul bántak vele?

Az ok egyszerű volt: Armstrongnak a tévében volt munkája, így azt választotta. A klub a héten közölte vele, fel is út, le is út, nem számít többé a munkájára.

- állt a klub közleményében.

Az utolsó három fordulóban Marco Baruffato megbízott edzőként dolgozik, Armstrong azonban úgy véli, méltatlanul bántak vele, és jogi lépéseket fontolgat.

Évek óta szakkommentátorként dolgozik Forrás: Youtube

"Az ügy nem olyan egyértelmű, mint ahogy látszik. A stábtagok és a játékosok tudták, hogy nem leszek ott a vasárnapi bajnokin.

A klub pénzügyileg nem kompenzált volna,

ha a szerződésem ellenére nem jelenek meg a tévéstúdióban és elveszítem a munkámat. Amikor elvállaltam a munkát, még a másodosztályban voltunk, váratlanul kerültünk fel az élvonalba, ennek ellenére a klubszerződésem változatlan maradt" - nyilatkozta.