Németh Krisztiánt választották az év újoncának

németh krisztián, sporting kansas city
KANSAS CITY, KS - MARCH 08: Krisztian Nemeth #9 of Sporting KC controls the ball as Ronald Zubar #23 and Chris Duvall #25 of New York Red Bulls defend during the game at Sporting Park on March 8, 2015 in Kansas City, Kansas. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kiosztották az év legjobbjainak járó elismeréseket Németh Krisztián klubjánál, a Sporting Kansas Citynél. A szurkolók, az újságírók és az edzők szavazatai alapján a magyar válogatott támadója lett az év újonca.

Németh Krisztián – ahogy azt az Origónak elmondta – tényleg élete formájában futballozik, mióta a Kansas Cityhez érkezett. A magyar csatár télen igazolt az MLS-ben érdekelt klubhoz, és 28 tétmeccsen 14 gólt szerzett, mellé még adott 7 gólpasszt is, nem csoda, hogy őt választották Kansasban a szezon újoncának.

A klub honlapja kiemeli, hogy ilyen góltermést még egyetlen újonnan érkezett játékos sem produkált első évében a csapat 1996-os megalapítása óta. A díjazottakról szóló cikk külön említést tesz az Open Cup döntőjében szerzett góljáról, amivel kiharcolta az egyenlítést a végül kupagyőzelmet szerző csapatának.

Az év újonca Forrás: AFP/Jamie Squire

A legértékesebb játékosnak Benny Feilhabert, az év támadójátékosának Dom Dwyert, az év védőjátékosának Matt Beslert és Soni Mustivart választották. Az év gólja viszont nem Némethé lett, hanem Feilhaberé ezért a találatért. Nekünk Némóé jobban tetszett.