Társoldalunk:

Ez volt minden idők leggyengébb Eb-selejtezőcsoportja

2015.10.12. 13:18

A kötelezőt hoztuk, bravúrok nem voltak, csak bravúrocskák minden idők leggyengébb Eb-selejtezőcsoportjában - véli Kű Lajos, aki a legutóbbi magyar Eb-szerepléskor a válogatott egyetlen gólját lőtte.

Az Eb-negyedik futballista a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, szerinte a minimumot hoztuk, ami ezúttal elég lesz a kijutáshoz.

"A lényege ennek az Eb-selejtezősorozatnak, hogy hoztuk a kötelezőket az északi válogatottak ellen.Bravúrokra lett volna szükség az első két hely megszerzéséhez,ilyesmi sajnos nem sikerült, legfeljebb bravúrocskák - bukaresti egyenlítés, finnországi siker -, ezért tartunk itt, hogy hajrá spanyolok. Ez minden idők leggyengébb selejtezőcsoportja volt, amelyben a minimumot hoztuk, ami ezúttal akár még elég is lehet az Eb-kijutáshoz” - nyilatkozta Kű Lajos.

Gera és Dzsudzsák csoportharmadik helynek örülhetForrás: MTI/Illyés Tibor

„A görögök ellen nem volt védekezésünk, de pozitívum volt ezúttal a csatárjáték, különösen Németh Krisztián sokoldalú játéka tetszett.

Védekezésben sajnos nem láttuk azt, amit Dárdai Pál megszilárdított hátul,amikor megtanította, hogy a munkaidő végéig dolgozni kell, vagyis 90 percig elkerülni a gólt és a végén is megpróbálni szerezni egyet. Hogy mi legyen a német szövetségi kapitánnyal? Ezzel várjuk meg a zárást és az esetleges pótselejtezőket” - mondta Kű Lajos.

Kű Lajos átélte, amikor az Eb-negyedik hely még nagy csalódást okozottForrás: MTI/Nádorfi Máté

Saját Eb-élményeit felidézve hozzátette: "Mi annak idején a legutóbbi, 1972-es Eb-szereplésünk előtt a franciákkal, a bolgárokkal és a norvégokkal selejteztünk először - a közvélemény semmibe vette ezeket az ellenfeleket, utána jött a ki-ki meccs Románia ellen ahhoz, hogy kijussunk az Eb négyes, négycsapatos döntőjére Belgiumba, ami alapelvárás volt. Az ottani negyedik helyezés után pedig a kertek alatt kullogtunk haza a kudarc miatt, hogy egy öngól és 11-es miatt nem kerültünk a fináléba.”

A teljes beszélgetés: