Társoldalunk:

Lemondott, hosszabbítana, golfozik

2015.10.13. 12:07

Amíg a sikeretlen Európa-bajnoki szereplés miatt litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány, Igoris Pankratjevas lemondott posztjáról, addig a walesi sikeredző Chris Coleman szívesen maradna hosszabb távon is. Jan Kozák, a szlovákok kapitánya csak egy jó golfpartira vágyik.

Lemondott posztjáról Igoris Pankratjevas, a litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember hétfő este, az Európa-bajnoki selejtezősorozat angolok elleni zárómérkőzését követően - amelyet csapata hazai pályán 3-0-ra elveszített - jelentette be, hogy nem folytatja tovább a munkát.

"Egyszer mindennek eljön a vége, véget ért a kvalifikáció, véget ért a munkám is. Lemondtam, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott engem és a csapatot" - mondta a sajtótájékoztatón, majd köszönt és elviharzott.

Igoris Pankratjevas lemondottForrás: AFP/Jure Makovec

A litván válogatott három győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel az E csoport utolsó előtti helyén zárt.

Coleman maradna

Szívesen maradna hosszabb távon is a walesi válogatott élén Chris Coleman szövetségi kapitány, ugyanakkor több változtatást is végrehajtana együttesénél. A walesi csapat - amely szombaton kikapott Bosznia-Hercegovinában, de kijutott a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra - a selejtezősorozatot este hazai környezetben Andorra ellen zárja. 

A 45 éves szakembernek a kontinenstorna után jár le a szerződése, de jó eséllyel maradhat a posztján azután is, mivel munkájának eredményeként Wales az 1958-as világbajnokság óta először vehet részt nagy nemzetközi viadalon.

Chris Coleman kivetette az Eb-re a walesieketForrás: AFP/Elvis Barukcic

"Remélem, meg tudunk egyezni. Aztán az előrelépéshez bizonyos szerkezeti változtatásokra lesz majd szükség" - mondta Coleman.

A tréner hozzátette, a legfontosabb, hogy a franciaországi Eb-szereplés ne a csúcspont, hanem csak egy állomás legyen a walesi válogatott történetében, amelyet majd az oroszországi világbajnokság követhet.

Golffal lazít a szlovákok edzője

Golffal piheni ki a fáradalmakat az Eb-résztvevő szlovák válogatott szövetségi kapitánya.

"Most hazamegyek, és lejátszom egy nyugodt golfpartit" - jelentette be Jan Kozák, akinek együttese 4-2-re győzött Luxemburgban, így a nemzeti csapat fennállása során először vehet részt kontinenstornán. "A válogatottnak volt tartása, egy percig sem kételkedtem abban, hogy ott leszünk az Eb-n."

Jan Kozák golfozni akarForrás: AFP

A szlovákok a címvédő spanyolok mögött a második helyen végeztek a C csoportban.