Vágólapra másolva!
Stefan Effenberg korábbi 35-szörös német válogatott középpályás lett a másodosztályú Paderborn labdarúgócsapatának vezetőedzője. Segítője Sören Osterland, a magyar U19-es labdarúgó-válogatott nyáron kinevezett szövetségi edzője lesz, aki információnk szerint távozik az MLSZ kötelékéből.

Tavaly még a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szerepelt a Paderborn labdarúgócsapata, kiesése után azonban a Bundesliga II is nehéznek tűnik a számára. Tíz forduló után az együttes két győzelem és egy döntetlen mellett hét vereséget szenvedett, és mindössze a 15. helyen szerénykedik.

A klub vezetői menesztették október 6-án Markus Gellhaus edzőt és ideiglenesen René Müllert nevezték ki. Kedden aztán robbant a bomba, a klub úgy döntött, hogy az egykori 35-szörös német válogatott középpályás Stefan Effenberget nevezi ki edzőnek.

Stefan Effenberg Forrás: AFP

A Bayern Münchennel 2001-ben Bajnokok Ligáját nyert irányító írta is alá első edzői szerződését, amely szerint 2017. június 30-ig irányítja a paderborni együttest.

a Paderborn kiváló lehetőség lehet a kezdéshez” - nyilatkozta Effenberg, aki az utóbbi időben a Sky csatorna szakkommentátoraként dolgozott, és csak kisebb botrányaival került a lapok címoldalára.

Wilfried Finke klubelnök hangsúlyozta, azt várja a korábbi kiváló játékostól, hogy új önbizalmat adjon a játékosoknak és inspirálja a szurkolókat. A Paderborn az utóbbi időben több kiváló szakembert is adott a német labdarúgásnak, hiszen korábban itt dolgozott André Breitenreiter (Schalke), Roger Schmidt (Bayer Leverkusen) és André Schubert (Mönchengladbach) is.

Wilfried Finke elnök, Stefan Effenberg edző és Sören Osterland másodedző Forrás: Scp07.de

Ami magyar szempontból is érdekes, az a másodedző személye, a klub hivatalos honlapja szerint Effenberg munkáját az a 29 éves Sören Osterland segíti majd, akit néhány hónapja, a nyáron neveztek ki a magyar U19-es válogatott szövetségi edzőjének. Információnk szerint a szakember hétfőn jelezte is az MLSZ-ben, hogy távozik.