Társoldalunk:

Dárdaival is minden ugyanaz lett volna

2015.10.15. 09:25

Sallói István, a magyar labdarúgó-válogatott megfigyelője szerint akkor sem változtak volna a dolgok, ha Dárdai Pál marad a szövetségi kapitány. 

Sallói István a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában arról beszélt, hogy most már tud mosolyogni, de szeretne felébredni egy rossz álomból. 

Nincs probléma a harmadik hellyel

"A fociban vannak csodák, itt van például ez a kazah győzelem. Úgy ünnepeltek, mintha vb-t nyertek volna. A selejtezősorozat utolsó percében buktuk el a kijutást. Ennek ellenére azt mondom, ne legyen szó szerencséről. Dárdai Pál már az elején azt mondta, hogy a harmadik hely a cél. Akkor senki sem szólt egy szót sem, hogy ezzel probléma lenne. Mi nem tudtuk megúszni az északírek elleni meccsen a szögletet, Izland a törökök ellen egy szabadrúgást. Nüanszok döntenek."

 

Sallói István szerint fel kell tüzelni a játékosokatFotó: Hajdú D. András [origo]


Sallói válaszolt arra is, mi lett volna, ha Dárdai Pál marad a szövetségi kapitány.

Nincs értelme elemezni, mi van, ha Dárdai maradt volna.

Nem változott semmi, ugyanez lett volna. Bernd Storck a görögök ellen már nyíltabb futballt vállalt fel, meg is fizettük az árát, belementünk az adok-kapokba, az nekünk nem jó" - mondta Sallói, aki szerint most maximumra kell pörgetni a játékosokat, ráadásul mindkét pótselejtezőre. 

"Nem könnyű a feladat. Nézzük csak meg a románok elleni idegenbeli meccset, utána Feröeren már nem pörögtünk ennyire. Most ezt meg kell oldani" - vázolta a válogatott megfigyelője. 

Leküzdhető az utolsó akadály

A játékosokat is megviselte a dolog, de Dzsudzsák Balázs állítja, tévúton járnánk, ha siránkoznánk vagy a balszerencséről kezdenénk beszélni. 

"Csapatkapitányként kutya kötelességem a sereg élére állni. Elismerem, Feröer és Görögország ellen nem úgy futballoztam, ahogy az elvárható tőlem, ám a szívemet kitettem a pályán. Ez persze a pótselejtezőn kevés lesz. Azon a két meccsen góllal, gólpasszal, jó játékkal kell vezérré válnom. Én már ma is hiszem, hogy leküzdhetjük az utolsó akadályt, de ezt el kell hitetnem a többiekkel is" - mondta Dzsudzsák a Nemzeti Sportnak adott interjújában. 

Dzsudzsák Balázs (b) a többiekkel is el akarja hitetni, hogy sikerülhetForrás: AFP/Attila Kisbenedek


A lehetséges ellenfelek közül Szlovéniát választaná, de nem azért, mert lebecsülné az ország válogatottját.  

Életünk párharca lesz a pótselejtező

"A stílusuk az, ami feküdhet nekünk. Ám legyünk realisták: bárkit kapunk, nehéz dolgunk lesz, de nem lehetetlen. A dán, a norvég, az ír és a szlovén futballt is magasabban jegyzik, mint a magyart, csakhogy lesz kétszer kilencven percünk arra, hogy bizonyítsuk, a négyből bármelyik válogatottal felvesszük a versenyt, sőt le is tudjuk győzni.

Úgy kell hozzáállnunk, hogy november lesz életünk hónapja, a pótselejtező lesz életünk párharca.

Az Eb-részvétel kiharcolásához most már bravúr kell, hát tessék, előttünk a lehetőség, hogy megmutassuk mindenkinek, ott a helyünk" - fogadkozott a válogatott kapitánya. 

Magyarország kiemeltként várhatja a pótselejtező sorsolását Bosznia-Hercegovina, Ukrajna és Svédország mellett. Az ellenfél Dánia, Írország, Norvégia vagy Szlovénia lehet. 

Menetrend

Október 18., a pótselejtezők sorsolása 
November 12-14.: 1. mérkőzések
November 15-17.: 2. mérkőzések