Neymar eltiltását követeli a Santos

Neymar (Santos), foci
BRAZIL, Santos : Brazilian football star Neymar, of Santos FC, reacts at the end of their Brazilian Championship football match against Corinthians held at Vila Belmiro stadium, in Santos, some 60 kilometers south of Sao Paulo, Brazil, on September 22, 2010. Corinthians defeated Santos FC by 3-2. AFP PHOTO/Mauricio LIMA
Vágólapra másolva!
Neymar féléves eltiltását követeli a nemzetközi szövetségtől a futballsztár előző klubja, a brazil Santos.

Az O Globo brazil lap csütörtöki cikke szerint a Barcelona támadóját, valamint a menedzsereként tevékenykedő édesapját a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályzatainak többszöri megsértésével, illetve rosszhiszemű szerződésszegéssel vádolják.

A válogatott játékos a spanyol médiában tagadta a vádakat, és hangsúlyozta, hogy megkapta a Santos akkori elnökének írásbeli engedélyét, mielőtt elkezdett tárgyalni a katalán klubbal.

Neymar, még a Santos mezében Forrás: AFP/Mauricio Lima

A Barcelona az első verzió szerint 55 millió eurót fizetett a 23 éves játékosért 2013-ban, de a vezetők később elismerték, hogy ennél sokkal nagyobb összegről - a vizsgálatok szerint nagyjából 95 millióról - van szó.

Neymarnak szeptember végén a Sao Paulo állami bírósággal is meggyűlt a baja, amely 48 millió dollárt fagyasztott be a számláin, mert a Santos játékosaként feltételezhetően mintegy 16 millió dollárnyi adót nem fizetett be 2011 és 2013 között. A brazil szövetségi adóhivatal könyvvizsgálója szerint a játékos elkerülheti a börtönt, amennyiben lerója tartozását.