Vágólapra másolva!
A vásárnapi sorsoláson kiderült: Magyarországnak Norvégia ellen kell kiharcolni az Eb-részvételt. Ellenfelünk odáig van a boldogságtól. 

"A legjobb sorsolás, amit csak kaphattunk" - kürtöli világgá boldogan a norvég VG Sporten.

A norvégok ujjonganak örömükben Forrás: vg.no


A VG Sporten cikkében arról számol be, hogy a négy lehetséges ellenfél közül a legkönnyebbet kapta a norvég válogatott. Emlékeztetnek arra is, hogy a legutóbbi öt összecsapásból négyet megnyertek, és csak egy döntetlent játszottak velünk.

Valóra vált álom

A már visszavonult norvég támadó, Bernt Hulsker is el volt ragadtatva a VGTV stúdiójában. "Ez egy valóra vált álom, óriási lehetőséget előtt áll a válogatott!" - mondta. "A felelősség mostantól kezdve a szövetségi kapitányé, Per-Mathias Högmóé. Jobbak vagyunk a magyaroknál, álomszerű, hogy őket kaptuk. A győzelmen kívül bármilyen más eredmény óriási kudarc lenne hazai pályán."

Nils Johan Semb, aki 1998 és 2003 között volt a norvég válogatott kapitánya, már kicsit visszafogottabb, de szintén optimista.

Szerényen, de támadólag kell fellépni

"Szerintem kiválóak az esélyeink. Két szoros mérkőzésre számítok, de képesek vagyunk továbbjutni a magyarok ellen. Optimistán várom a pótselejtezőket: támadólag kell fellépnünk, de meg kell őrizni a szerénységünk" - véli a volt kapitány.

Nils Johan Semb is optimista Forrás: AFP


A Molde korábbi edzője, Tor Ole Skullerud azt emelte ki, hogy egyedül az okozhat gondot, hogy idegenben lépnek pályára a visszavágón.

Az nem szerencsés, hogy idegenbe utazunk a visszavágóra, de még így is a legjobb sorsolást kaptuk. Elégedettek lehetünk" - értékelt Skullerud.

A kontrák is veszélyesek lehetnek

Kijelentésével nem értett egyet Semb, aki úgy véli, egyáltalán nem baj, hogy idegenben fejezik be a párharcot.

"A hazai pályán elért megfelelő eredmény remek alapot ad arra, hogy veszélyes kontrákat vezettünk Magyarországon" - mondta.

John Arne Riise már visszavonult a válogatottól, de azért követi az eseményeket.


Twitteren azt írta, hogy bár papíron a magyarokat tartja a legkönnyebb ellenfélnek, izgalmas találkozókra van kilátás.

A pótselejtezők párosítása

Norvégia-Magyarország (első meccs: november 12., visszavágó: november 15.)
Bosznia-Hercegovina–Írország
Ukrajna-Szlovénia
Svédország-Dánia

Ha szeretné, már meg is vásárolhatja meccsbelépőjét az interneten.