Társoldalunk:

Megvan a lista az év legjobb női játékosairól

2015.10.19. 19:53

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és a France Football magazin nyilvánosságra hozta annak a tíz női futballistának a nevét, akik közül kikerül az év legjobb játékosa.

A FIFA honlapjának beszámolója szerint a jelöltekre október 20. és november 15. között adhatják le szavazatukat a FIFA-tagállamok válogatottjainak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, illetve az országok delegált újságírói. A FIFA november 30-án jelenti be, hogy mely három futballista maradt versenyben.

A listára nem került fel az ötszörös győztes, tavaly második brazil Marta, ott van viaszont az idei világbajnokság döntőjében mesterhármast szerző amerikai Carli Lloyd.

Carli Lloyd a díj egyik legnagyobb esélyeseForrás: AFPA férfi jelöltek listáját kedden hozzák nyilvánosságra, a FIFA-gálát - ahol a győztesekre derül fény - január 11-én rendezik a zürichi Kongresszusi Központban.


A lista:
Nadine Angerer (német, Portland Thorns), Ramona Bachmann (svájci, FC Rosengard), Kadeisha Buchanan (kanadai, West Virginia University), Amandine Henry (francia, Olympique Lyon), Eugénie Le Sommer (francia, Olympique Lyon), Carli Lloyd (amerikai, Houston Dash), Mijama Aja (japán, Okayama Yunogo Belle), Megan Rapinoe (amerikai, Seattle Reign), Célia Sasic (német, 1.FFC Frankfurt), Hope Solo (amerikai, Seattle Reign)