Vágólapra másolva!
Egy 2013-as szurkolói összecsapás miatti revánsvággyal érkezett Manchesterbe egy maroknyi lengyel futballultra, akik szerda délután megtámadták a békésen sörözgető Sevilla-drukkereket. A rendőrök három randalírozót is őrizetbe vett, egy ember fejsérülést szenvedett.

Szerda délután egy pillanat alatt erőszakos cselekmény helyszínévé vált Manchester belvárosa. A helyi City elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre érkező sevillai szurkolók békésen söröztek a Sinclair's Oyster Barban, amikor egy 20-25 fős huligáncsoport megrohamozta őket, és székekkel, valamint különféle tárgyakkal verekedni, dobálózni kezdtek.

A rendőrség hamar a helyszínre sietett, és talán őket lepte meg a legjobban, hogy a három letartóztatott huligán lengyel állampolgár volt. A zavargásban egy férfi szenvedett súlyosabb fejsérülést.

Randalírozás Manchesterben Forrás: Twitter

A manchesteri rendőrség szóvivője később közleményben úgy reagált, a balhé nem hozható összefüggésbe az esti mérkőzéssel.

A helyi sajtó szerint a letartóztatott személyek a lengyel Slask Wroclaw ultrái, akik még egy két évvel korábbi incidens miatt csak a reváns miatt utaztak Angliába. 2013 augusztusában a Slask és a Sevilla az Európa Liga selejtezőjében találkozott egymással, a spanyolok otthon 4-1-re, idegenben 5-0-ra győztek.

A spanyolországi meccsen azonban a helyi drukkerek négy drapériát is elszedtek a lengyelektől, köztük az egyik leghíresebbet, az Ave Silesia feliratút is. A sevillai klubvezetők érzékelve a problémát nem is igényeltek jegyet szurkolóiknak a visszavágóra, a lengyelek azonban azóta is keresik az alkalmat a visszavágásra.