Továbbjutott az UEFA Ifjúsági Ligában a Puskás Akadémia

Orbán Viktor gratulál KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ kézfogás Közéleti személyiség foglalkozása miniszterelnök politikus sportoló SZEMÉLY
Felcsút, 2014. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök gratulál a Puskás Akadémia játékosainak a 17 éven aluliak számára kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna döntőjében játszott Real Madrid (spanyol) - Puskás Akadémia találkozó, a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzésének végén 2014. április 21-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia U19-es labdarúgócsapata a hazai visszavágón 6-1-re győzött a ciprusi APOEL ellen, ezzel bejutott az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának második fordulójába.

Eredmény, bajnoki ág, a 16 közé jutásért:
Puskás Akadémia-APOEL (ciprusi) 6-1 (2-1), továbbjutott: Puskás Akadémia (9-4)

Az idegenbeli első mérkőzésen 3-3-as eredményt elérő magyar fiatalok a párharc szerdai második felvonásának első félidejében gólhátrányba kerültek, de az 52. perctől emberelőnyben játszottak, ennek is köszönhető fölényes sikerük. A felcsútiak a következő körben a skót Celtic ellen lépnek pályára.

Gratulálunk Forrás: MTI/Beliczay László

Az UEFA tavalyi döntése értelmében a felnőtt BL főtáblájára jutott 32 klub utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vehet a küzdelmekben, így került a mezőnybe a Puskás Akadémia korosztályos együttese.

A főtáblás gárdák fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, míg a bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoportmásodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.