Vágólapra másolva!
Valaki feljelentette Robert Lewandowskit, aki a lengyel labdarúgó-válogatott Eb-kijutását pezsgőzve ünnepelte a pályán.

A Bayern csatára tíz Eb-selejtezőn 13 gólt szerzett, ezzel ő lett a sorozat gólkirálya, és beállította az északír Healy rekordját, aki a 2008-es tornára kvalifikáló meccseken ugyanennyiszer volt eredményes.

Lewandowski az utolsó selejtezőn, az írek ellen is betalált, és a 2-1-es győzelem azt jelentette, hogy a lengyelek egyenes ágon kijutottak a jövő évi franciaországi tornára, míg az írek pótselejtezőre kényszerültek.

Érthető, hogy a lengyelek nagy ünneplést csaptak, és egy pezsgősüveg is előkerült, amit Lewandowski még a pályán meghúzott.

Inkább az öltözőben kellett volna Forrás: AFP

Éppen emiatt került bajba, a lengyel törvények ugyanis kimondják, hogy tömegrendezvényeken a legfeljebb 3,5 százalékos alkoholtartalommal bíró italokat csak az erre kijelölt helyen lehet fogyasztani.

A futballpálya pedig nyilvánvalóan nincs a kijelölt területek között, más kérdés, hogy miért szúrta az valakinek a szemét, hogy a csapat pezsgővel ünnepelte a sikert.

Lewandoski ügynöke azt nyilatkozta, hogy nem veszik túl komolyan az ügyet, de abban bíznak, hogy a lengyel szövetség intézkedik majd, hogy a csatárnak ne kelljen vele foglalkoznia. A varsói rendőrség szóvivője azt mondta, kivizsgálják a feljelentést.