Társoldalunk:

José Mourinhóra eltiltást vár

2015.10.25. 16:44

Eltiltás várhat José Mourinhóra, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzőjére, mert a szombati mérkőzésen a játékvezető elküldte a kispadtól.

A Premier League tizedik fordulójában a Nemanja Matic kiállítása miatt a második félidőt emberhátrányban játszó Kékek 2-1-re kikaptak a West Ham United vendégeként. Mourinhót a lelátóra küldték, s mivel az angol szövetség (FA) fegyelmi bizottságánál visszaesőnek számít, ezért minden bizonnyal eltiltás vár rá.

A portugál tréner október elején, a Southamptontól elszenvedett 3-1-es hazai vereség után bírálta a játékvezetőt, az FA 50 ezer font (21,3 millió forint) megfizetésére kötelezte és egymeccses eltiltással is büntette. Utóbbit felfüggesztették, és csak akkor léptetik életbe, ha egy éven belül ismét hasonló fegyelmi vétséget követ el.

José Mourinho megint a bírókat ócsároltaForrás: NurPhoto/Danil Shamkin

Márpedig szombaton azért küldte el a kispadtól Jon Moss, mert kritizálta őt Matic piros lapja, illetve Cesc Fabregas meg nem adott gólja miatt. Amennyiben a szövetség életbe lépteti az eltiltást, Mourinhónak ki kell hagynia a jövő szombati, Liverpool elleni rangadót.

Még a csapata is rossz formában van 

A londoniak szezonbeli ötödik vereségüket szenvedték el a bajnokságban, és csupán a tabella 15. helyén állnak. Mivel 37 éve nem rajtolt ilyen rosszul a Chelsea, a brit sportsajtó a klub egyre mélyülő válságáról ír.

Az angol bukmékerek a tizedik forduló előtt úgy ítélték meg: az Aston Villát irányító Tim Sherwood lesz a következő edző, akit menesztenek. Ez a jóslat olyannyira pontosnak bizonyult, hogy vasárnap már be is következett. Mourinho számára nem sok jóval kecsegtet, hogy immár ő áll a bukmékerek listájának élén...