Társoldalunk:

Mascherano eltiltása ellen kapar a Barcelona

2015.10.26. 15:19

Az FC Barcelona fellebbez argentin futballistája, Javier Mascherano kiállítása ellen. Nagy a tét, ha nem fogadják el a Barca fellebbezését, az argentin a Real Madrid elleni rangadót is kihagyhatja. 

A 31 éves, világbajnoki ezüstérmes játékos vasárnap az Eibar ellen 3-1-re megnyert bajnoki 83. percében kapott piros lapot. A játékvezetői jelentésben indoklásként az szerepel, hogy sportszerűtlenül reklamált az asszisztensnél. Jordi Mestre alelnök egy sajtótájékoztatón elmondta: azon múlhat a fellebbezésük sikere, hogy képesek lesznek-e bizonyítani, Mascherano csak dühében káromkodott, és nem a partjelzőnek címezte nem szalonképes szavait.

Az augusztusi spanyol Szuperkupa-mérkőzésen Gerard Piquét is az asszisztens megsértéséért állították ki, a Barcelona akkor is fellebbezett, de a szövetség nem változtatott a négymeccses eltiltáson. Amennyiben a katalán klub beadványát ezúttal is elutasítják, és az argentint négy találkozótól eltiltják, akkor nem szerepelhet a Real Madrid elleni, november 21-i rangadón.

Mascherano (b) nem válogatta meg a szavait.Forrás: AFP/Lluis Gene

A Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelona kilenc forduló után - a listavezető Real Madriddal azonos pontszámmal - a bajnoki tabella második helyén áll.