Kivont karddal léphetnek pályára az Independiente játékosai

Leyvin Balanta (Santa Fe), foci
Colombia's Independiente Santa Fe's midfielder Leyvin Balanta (R) vies for the ball with Argentina's Independiente's defender Gustavo Toledo during the Copa Sudamericana 2015 quarterfinal first leg football match at the Libertadores de America stadium in Avellaneda, Buenos Aires, Argentina, on October 22, 2015. AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI
Vágólapra másolva!
Érdekes taktikával készül a második számú dél-amerikai kupasorozat, a Copa Sudamericana-negyeddöntő visszavágójára az Independiente. A hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedő argentinok félnek a bogotai magaslattól, ezért Viagrát kapnak, állítólag az segít a tüdőkapacitás növelésében.

Ravasz tervet dolgozott ki az argentin Independiente labdarúgócsapatának orvoscsoportja, hogy a játékosokat ne érje hátrány a 2600 méteres tengerszint feletti magasságon.

Az együttes a Copa Sudamericana negyeddöntőjének első, hazai mérkőzésén 1-0-ra kikapott a kolumbiai Santa Fé csapatától, és Bogotában nemcsak a hátrány, hanem a magaslati viszonyok miatt is nehéz mérkőzés vár rá.

Az első meccs egyetlen gólját Leyvin Balanta (Santa Fe, jobbra) szerezte Forrás: AFP/Alejandro Pagni


Hogy a vérkeringés és a tüdőkapacitás megfelelő legyen - a magaslaton a levegőben kevesebb az oxigén - a játékosok Viagrát kapnak a mérkőzés előtt és közben, hogy ezzel ösztönözzék a vér áramlását.

ez a gyógyszer ugyanis segíti a tüdő munkáját, több vért pumpál oda, azaz segíti a tengerszint feletti magasság elviselését" - nyilatkozta a csapat orvosa, Luis Chiaradia a Radio Argentinának.

A doktor elmondta, hogy a szert korábban a River Plate is sikerrel tesztelte, azért merik bevetni, mert jók a tapasztalatok róla.

Nehéz elhinni, de a Viagra csodaszer lehet a futballban Forrás: AFP


Kérdés, hogy a világ legismertebb potencianövelő gyógyszere előidézhet-e bármilyen plusz hatást. A szakirodalom szerint csak nemi izgalom és ingerlés hatására okoz merevedést, viszont legfőbb mellékhatásai között szerepel az erős fejfájás, az extrém fáradtság és izomfájdalom, illetve a homályos látás is, ami nem túl előnyös egy futballmérkőzésen.

A Santa Fe-Independiente mérkőzést magyar idő szerint péntek hajnalban játsszák.