Vágólapra másolva!
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint azért volt szükség a stábja átalakítására, hogy ne részmunkaidős segítőkkel dolgozzon Telkiben, ahol eddig mindent egyedül csinált. A német szakember szerint változtatni kell Dárdai Pál stílusán, a csapat játékát offenzívabbá kell tenni.

A norvégok elleni Eb-pótselejtezőre készülő magyar válogatott kapitánya, Bernd Storck a csoportmeccsek után nagytakarítást hajtott végre a stábjában: Szabics Imre másodedző, Andrusch József kapusedző és Sallói István játékosmegfigyelő ment, Andreas Möller, Szélesi Zoltán és Holger Gehrke pedig jött.

"Nem értem ezt a felzúdulást az országban, mert

- nyilatkozta a DigiSport Reggeli Start című műsorában az 52 éves szakember.

Mindent egyedül csinált

"Merthogy Telkiben egyedül voltam, mindent egyedül csináltam. Persze voltak segédedzők, akik most más csapatnál vannak, de ők részmunkaidősök, mindenkinek megvolt a saját klubjánál a rendes munkaideje. Ha megnézzük, Joachim Löwöt tíz ember segíti a német válogatottnál, míg én egyedül voltam. Egész egyszerűen profi környezet kell. Az elnöknek köszönettel tartozom, mert azt mondta, azt a stábot hozzam össze erre a két mérkőzésre, amilyenre szükségem van.

Az utánpótlásban is az volt, hogy Bernd mindenkit kidobott. De hisz ez nem igaz, mindenki megkapta a lehetőséget. Sok részmunkaidős edzőm volt, de egyetlen nagy szövetségnél sincsenek részmunkaidősök, ezért profivá kell válnunk. Én nem hasraütés-szerűen végzem a munkámat, hanem jól meggondolom, mit teszek" - folytatta Storck.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A kapitány azt mondja, sok magyar edzőt meghívott magához, de eleinte nem volt olyan érzése, hogy együttműködőek lennének. "Olyan volt, mintha nem akarnának együtt dolgozni."

Tizenkettőből három klub fogadta el a meghívását

Szintén meglepődött, amikor fitnesztesztre hívta az NB I-es klubokat. "Csak három klub és edző jött el a tizenkettőből. Ez nem túl jó, de az a három, amely eljött, az viszont érdeklődik, és javulni, változni szeretne. Meg kell próbálni ugyanazon az úton járni, mint a németek. Meg kell nyílnunk, és látnunk kell, mi történik az országhatárokon túl."

Azt mondja, elődjének, Dárdai Pálnak igaza volt, amikor azt mondta, hogy a magyar válogatott csak reagálni tud, kezdeményezni nem, de ő épp ezen szeretne változtatni. "Fontos, hogy ne csak védekezzünk, és fussunk a labda után, hanem előre is tudjunk passzolni. Ehhez persze játékosok kellenek. Minden edző támadó focit szeretne játszani, de ha nincsenek meg hozzá a játékosok, akkor ez nem megy. Ezért alkalmazkodni kell a csapat stílusához.

- vetítette előre a várható változásokat.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Kérdésre válaszolva azt mondta, ha gólt szerzünk Norvégiában, akkor szerinte kijut az Eb-re a csapat. "A norvégok nem annyira erősek, mint a románok, egyszerűbb focit játszanak. A magyar csapatnak a gyors ellentámadásokra kell ráállnia."

A teljes beszélgetés:

A játékosokkal megegyezett, hogy nem nyilatkozik róluk, ezért azt sem kommentálta, hogy Tőzsér Dániel miért maradt ki a keretből. Végezetül elárulta, az oslói kezdőcsapat egy-két kivételt leszámítva már összeállt a fejében.